George Badiu (AUR): Este nevoie de o altă abordare în politică românească. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dacă vrem o țară ca afară

2 min read

Deputatul AUR George Badiu a vorbit la Atlas TV Focșani despre ce trebuie schimbat în țara noastră ca să ajungem la nivelul țărilor occidentale. În opinia sa, este necesară o schimbare a mentalității cetățenilor, dar și de o altă abordare în politică întrucât politicienii care s-au aflat la guvernare până acum au dovedit că nu se pricep decât la risipirea banilor publici. În cadrul emisiunii, Badiu a vorbit și despre planurile sale pentru județul Vrancea, din perspectiva de candidat la Consiliul Local Vrancea.

Astfel, în ceea ce privește situația de la nivelul județului Vrancea, deputatul a subliniat că este necesar ca „hoția” să se oprească. În plus este nevoie de o altă abordare – cetățenii nu trebuie să se mai lase atât de ușor manipulați de politicienii care le promit în campanie electorală că vor face numeroase proiecte, care rămân doar la stadiul de vorbe sau se fac lucruri doar de fațadă.

„Oamenii merită mai mult, mă gândesc la români, la vrâncenii plecați în străinătate, care ar vrea și ei să-și deschidă o afacere, dar când vin aici să-și investească banii într-o mică afacere, indiferent ce fel de afacere este, se lovesc de o mulțime de opreliști. Pentru că trebuie să dea șpagă, trebuie să aștepte cu lunile să obțină câte o aprobare, autorizație peste autorizații, controale peste controale, amenzi.

Trebuie să ne schimbăm mentalitățile și atitudinea slugarnică față de aleșii locali

În județul Vrancea, dar și în România, dacă nu punem piciorul în prag și dacă nu facem o dată pentru totdeauna curățenie, dacă nu schimbăm mentalitățile și atitudinea aceasta pe care unii români au ajuns să o considere normală – atitudinea asta slugarnică față de aleșii locali, față de funcționarii publici – nu o să facem nimic niciodată. Vrem o țară ca afară, dar noi ne comportăm ca la sultan, când se duceau, acum două-trei sute de ani, domnitorii cu să-i pupe papucul sultanului”, a declarat deputatul.

George Badiu a reiterat că în România sunt multe lucruri de făcut, este nevoie de investiții, dar nu de proiecte de fațadă, făcute pe genunchi, doar pentru a risipi bani. De exemplu, se fac săpături pentru a găsi izvoare de apă fără avea studii în spate. „Se lucrează în orb, iar unele firme de partid se îmbogățesc. Sunt lucruri care n-ar trebui să existe”, a mai spus deputatul.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.