Valentin Cioromelea (AUR): Apărăm fermierii români şi viitorul agriculturii naționale

2 min read

Senatorul Valentin Cioromelea vine în sprijinul fermierilor români, care primesc o nouă lovitură din partea statului, după ce Ministerul Agriculturii, prin Legea privind diminuarea risipei alimentare, îi obligă să producă doar dacă au piață de desfacere. Această condiționare pune în pericol viitorul agriculturii românești, întrucât accesul acestora în marile lanțuri de magazine este restricționat. De altfel, aceste rețele de magazine preferă să aducă marfă din import, în loc să cumpere de la fermierii români. În acest context, Valentin Cioromelea solicită cu fermitate Guvernului să revină asupra acestor norme metodologice şi să ia măsuri reale de sprijin pentru fermierii români.

Senatorul subliniază că este de neacceptat ca fermierii noştri deja loviţi de întârzierea subvențiilor, de amânarea proiectelor legislative menite să-i ajute în cazul calamităților naturale și de secetă, să fie acum obligați să investească în utilaje scumpe şi în crearea de soiuri hibride, fără niciun sprijin real din partea statului.

Domnia sa punctează că aceste măsuri de reducere a risipei alimentare nu fac decât să înrăutățească situația fermierilor români, care vor fi împiedicați să mai producă clacă nu au cui să vândă.

Este inadmisibil ca fermierii noștri să fie forțați să își adapteze producția doar la cerințele pieței fără a li se oferi acces real la aceasta

Valentin Cioromelea este solidar cu fermierii români și solicită guvernaților să revizuiască normele metodologice și să ofere un sprijin real agriculturii naționale.


„Este esențial să protejăm şi să susținem agricultura românească, să asigurăm accesul produselor noastre pe rafturile marilor rețele comerciale şi să oferim fermierilor noștri șansa de a continua să producă pentru noi toţi.
Nu putem să stăm cu mâinile în sân în faţa acestei nedreptăți. Este momentul să acționăm pentru a proteja viitorul copiilor noştri, pentru a ne asigura că vom avea o agricultură românească prosperă şi pentru a sprijini fermierii noștri, adevărații piloni economiei rurale”, a mai spus senatorul.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.