Radu Grădinaru (AUR) îi îndeamnă pe români să se implice și să meargă la vot: nepăsarea și delăsarea nu aduc nimic bun. Dacă vreţi o schimbare, votaţi AUR!

2 min read

Deputatul AUR Radu Grădinaru a susținut o declarație politică în Parlament pe care a ales să o deschidă cu replica celebră a cetățeanului turmentat din schița lui Caragiale: „Eu cu cine votez?”, dorind astfel să sublinieze că întrebarea este actuală chiar și acum în 2024. Domnia sa a atras atenția asupra faptului că oamenilor simpli le este greu să discearnă între adevăr şi minciună, după ce, timp de 34 de ani, au fost intoxicaţi cu informaţii politice, nu întotdeauna adevărate.

În România nu există o informare corectă despre ce se petrece în planul politic

Grădinaru a constatat că, în 2024, în România campaniile electorale încă se mai fac pe baza micilor, fasolei cu ciolan şi berii, în loc să se pună accent pe o informare corectă.

„Candidaţii nu doresc să convingă raţiunea cetăţenilor, ci stomacul acestora. Există şi multă strategie – se merge cu aceste daruri acolo unde populaţia este îmbătrânită, sărăcită şi neinformată. Între doi mici şi o halbă de bere, oamenilor li se vorbeşte despre cât de răi sunt contracandidaţii şi cum nu au făcut nimic atâţia ani şi cât de bravi sunt ei, cât vor realiza, promisiuni şi iar promisiuni”.

Deputatul consideră că nu este de mirare că românii și-au pierdut încrederea într-un viitor mai bun, în oameni politici implicați şi binevoitori. „Pe feţele bătrânilor României se citeşte dezamăgirea şi înşelarea aşteptărilor, resemnarea că îşi văd copiii, plecaţi la muncă în străinătate, o dată la câţiva ani, că îşi cunosc nepoţii când sunt deja mari, că trebuie să trăiască dintr-o pensie mizeră, după zeci de ani munciţi în condiţii grele, şi că sunt minţiţi la fiecare 4 sau 5 ani, în campanii electorale, cu aceleaşi promisiuni lipsite de fond”.

Apel la implicare civică

Radu Grădinaru a subliniat că românilor le lipsește responsabilitatea implicării civice, și anume ideea că votul nostru nu are cum să schimbe nimic, în consecință, ce rost are să ne deplasăm de acasă? Deputatul a atras atenția că această gândire este greșită deoarece nepăsarea, delăsarea nu aduc nimic bun, nu schimbă nimicul în bine.

Şi, totuşi, la întrebarea „eu cu cine votez?”, există un răspuns clar, mai ales pentru aceia care vor o schimbare: votați AUR.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.