O combină a luat foc la recoltat. Incendiu de proporții

2 min read
O combină a luat foc la recoltat. Incendiu de proporții

Roxana Dobre
– 5 iulie 2022 10:27

Se înmulțesc cazuri de incendii cauzate de utilaje care iau foc pe câmp. Căldura excesivă și supraîncălzirea utilajelor care ies la recoltat duc la un fenomen extrem de periculos pentru fermieri. Chiar luni – 5 iulie peste nouă hectare de miriște s-au făcut scrum după ce o combină a luat foc în mers. Degeaba a încercat șoferul utilajului să stingă flăcările.
Incendiul a avut loc pe raza localității Cig, județul Satu-Mare iar cauza probabilă de producere a incendiului este defecțiune la compresorul de aer condiționat al unei combine agricole, potrivit presasm.ro.Conducătorul combinei a observat destul de repede incendiul. A folosit, în prima intervenție, două stingătoare din dotarea utilajului agricol cu care a reușit să lichideze incendiul izbucnit la compresorul de climă, însă, nu a reușit să oprească propagarea incendiului la miriște. Ulterior la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu 5 subofiţeri pentru stingerea incendiului.Factorul principal care a influențat propagarea incendiului este vântul.Incendiu Satu-Mare (foto: www.presasm.ro)
Două tone de fân făcute scrum Tot ieri, la Lipău, județul Satu-Mare au ars 2 tone de fân, sub formă de baloţi. Au acţionat 2 pompieri voluntari ai SVSU Păuleşti cu o autospecială de stingere şi 6 pompieri voluntari ai SVSU Culciu.  Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spaţii deschise.

În județ a avut loc pe parcursul zilei de luni un incendiu și la a Călineşti, unde a izbucnit un incendiu a cărui cauză probabilă de producere este o ţigară aruncată la întâmplare.A ars un hectar de vegetaţie uscată.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.