O familie din Hațeg a trăit doar după învățămintele Bibliei. Au renunțat la medicamente, civilizație și copiii nu au mai avut voie să meargă la școală

2 min read
O familie din Hațeg a trăit doar după învățămintele Bibliei. Au renunțat la medicamente, civilizație și copiii nu au mai avut voie să meargă la școală

Autoritățile au descoperit o situație bizară într-o familie din Hațeg, județul Hunedoara. Părinții și cei doi copii trăiau exclusiv în rugăciune și în sălbăticie, departe de orice mijloc de contact cu lumea din jur. 
Din ce reiese până acum din investigația pe care autoritățile au deschis-o în acest caz, se pare că bărbatul își obliga familia să trăiască departe de lume, strict după învățămintele din Biblie, anunță playtech.ro.
Potrivit Adevărul, ambii părinți sunt cercetați penal pentru împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu și la serviciile medicale, precum și la privarea de libertate ilegală în cazul celor doi copii în vârstă de 5, respectiv 9 ani.
Băiatului cel mare, în vârstă de 9 ani, i s-a retras dreptul de a merge la școală. În prezent, ar fi trebuit să fie în clasa a treia; iar cel mic nu a mers, până acum, la grădiniță. 

„Suspectul menționează faptul că în luna iunie a anului 2021, l-a înscris pe fiul minor în clasa pregătitoare la o școală din Hațeg, însă în luna august 2021 a decis să îl retragă pe acesta de la unitatea de învățământ, din cauza principiilor biblice care nu sunt respectate de sistemul de învățământ”, au declarat autoritățiile.
Mai mult de atât, din spusele vecinilor, copiii trăiau în condiții mizere. „Din discuțiile cu vecinii acestora a reieșit că numiții au doi copii pe care îi cresc în condiții precare (lipsa alimentație necorespunzătoare și condiții mizere), fapt ce afectează dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor”, mai declară anchetatorii.
Alt vecin a declarat că familia iese din casă doar seara târziu, când sunt mai puțini oameni afară. Îi țin strâns de mână și nu le permit să interacționeze cu nimeni.
Anchetatorii au audiat-o și pe soția bărbatului, în prezența unui psiholog. Se pare că cei doi sunt căsătoriți de 11 ani și au împreună doi copii.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.