Zeci de animale ucise de șacalii care s-au înmulțit peste măsură

3 min read
Zeci de animale ucise de șacalii care s-au înmulțit peste măsură

Angelica Lefter
– 6 martie 2023 19:46

Zeci de animale ucise de șacali (foto: Facebook/ Sorin Sandu)

Locuitorii unei comune au ajuns să-și strige disperarea după ce zeci de animale din gospodării le-au fost ucise de șacali. Numărul acestor animale sălbatice este din ce în ce mai mare și, pentru că nu mai au ce mânca, atacurile asupra fermelor și gospodăriilor au devenit frecvente.
În comuna Călărași, din județul Dolj, oamenii se confruntă cu o adevărată invazie de șacali. Ultimul atac sângeros s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, 2-3 martie, când șacalii au intrat în curțile localnicilor și le-au ucis zeci de animale, potrivit gândul.ro.Atac nocturn al șacalilor supra unei gospodării doljene
Localnicii din comuna Călărași, județul Dolj, se plâng că șacalii le-au atacat animalele, care reprezintă munca lor, dar și o sursă importantă de venit. Unul dintre cele mai puternice atacuri a fost dat de șacali pe timp de noapte, iar o familie din comună a pierdut toate cele 15 oi.”Am ieșit afară la 3 noaptea și am auzit oile zbierând. Am intrat în casă la soțul meu și i-am spus. A ieșit afară și când a ieșit erau oile doborâte, mieii morți… Nu mi-am dat seama (că sunt șacali, n. red.), am crezut că fată vreo oaie sau ceva. Și când a venit soțul, mi-a spus că le-au distrus șacalii. Se aud urlete, țipete, ca de copii mici. În fiecare noapte urlă aici, lângă cimitir. Am mai ieșit în curte, nu mi-a fost teamă până acum, până au atacat, dar de acum încolo cred că nu mai ies afară. Că noi avem toaleta în curte, ieșim noaptea afară. Ne temem. Am rămas și fără animale, ne temem pentru copii, le e frică noaptea să mai stea și în casă”, a declarat, Ionela, o femeie din comună, martoră la atacul sângeros.Sătenii s-au mobilizat, iar acum au făcut liste și donează bani pentru  a ajuta familia să-și cumpere alte oi. Mesajul a fost distribuit și de primarul comunei doljene Călărași, Sorin Sandu, pe pagina sa de Facebook. ” Împreună cumpărăm 4 oi pentru Doru. Hai să fim oameni, să dăm o mână de ajutor unui om care a fost lovit de necaz și sa nu fim șacali!”, a scris inițiatoarea strângerii de fonduri.Edilul, la rândul său, a postat un mesaj în care arată că întreaga comună este în alertă, după ce șacalii au ucis zeci de animale din cauză că nu mai au ce mânca în această perioadă.”Șacalii și-au părăsit habitatul obișnuit și au atacat sălbatic în sat, în curtea omului. De vină, ca de obicei, toată lumea. Deci, fără terenuri cultivate în totalitate, cu pârloage peste tot și cu gunoaie alimentare în jurul satului, șacalii sunt și vor fi invitații noștri. Nu numai că vor ataca oriunde, dar pot să ne aducă și ceea ce ai adus porcii mistreți, adică boli”, a scris primarul Sorin Sandu.Autoritățile locale au anunțat prefectul, dar și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).Zeci de animale ucise de șacali (foto: Facebook/ Sorin Sandu)
Șacalii cauzează probleme și în Delta Dunării,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.