O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală

2 min read
O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală

O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor!
Elevii din clasa a III-a de la Școala gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș sunt nevoiți să audă zilnic injurii și ironii batjocoritoare de la învățătoarea lor, Mariana Alexa. Într-o înregistrare audio obținută de Edupedu.ro, se aude foarte clar cum această își umilește elevii folosind expresii precum „minte îngustă!”, „uite ce specimente avem în clasă!”, „unul mai bătut în cap că altul”, „la școală specială pentru ăștia care nu învață” sau „nu știu ce e în capul ăla al tău că minte nu ai deloc”.

Mai mulți părinți povestesc că și-au retras copiii din clasa întrucât aceștia manifestau reacții specifice de stres: plângeau, făceau pe ei noaptea în pat, refuzau să meargă la școală, făceau tot posibilul pentru a fi dați afară din școală sau imitau comportamentul deplasat al învățătoarei.

Foto: captură de pe site-ul școlii gimnaziale din Târgu Mureș
O mamă mărturisește, pentru Edupedu.ro, că a făcut inclusiv plângere la Ministerul Educației după ce învățătoarea a lovit-o pe această cu cartea în cap și a bruscat-o:
„Povestea asta a început înainte de pandemie, dar fiica mea a relatat din clasa I niște probleme. Am zis la început că e doar mai exigentă, însă, când a venit acasă plângând să-mi spună că doamna învățătoare a lovit-o cu cartea în cap, cu vârful creionului în cap, a luat-o de maxilar, a bruscat-o din bancă, a pus doi copii martori în spatele ei să rezolve o problemă la tablă… Problema este această doamnă învățătoare care-i distruge psihic în ultimul hal”.
În repetatele sesizări pe care femeia le-a depus la Ministerul Educației pentru a semnala comportamentul agresiv al învățătoarei față de elevi, această a descris situațiile de la clasă:
„Doresc să vă aduc la cunoștință probleme care se petrec în clasa fetiței mele,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.