Opriți abuzurile în școlile din România – CURIERUL ROMÂNESC

2 min read
Opriți abuzurile în școlile din România – CURIERUL ROMÂNESC

Alianța pentru Unirea Românilor militează pentru depolitizarea instituțiilor și eliminarea abuzurilor de orice tip. În acest registru se înscrie și inițiativa senatoarei AUR, Rodica Boancă, care îi solicită ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să analizeze situația abuzurilor ce se petrec în școlile din România.

Memoriu către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

„Vă scriu acest memoriu pentru a sesiza o serie de abuzuri comise de către reprezentanții inspectoratelor școlare în această perioadă. Deși traversăm vremuri foarte dure și instituțiile statului ar trebui să se mobilizeze pentru gestionarea unitară a crizei pandemice, în județe precum Ialomița se încalcă flagrant legea și sunt comise adevărate umilințe ale corpurilor profesorale din partea inspectoratului.

După cum știm, în 9 ianuarie expiră contractul directorilor care au dat concurs și va urma numirea prin detașare până la organizarea unui nou examen. În ultimele declarații ați precizat că militați în favoarea depolitizării învățământului, iar corpul profesoral ar trebui să aibă un cuvânt de spus în alegerea conducerii unităților de învățământ.

Cu toate acestea, directivele dumneavoastră au fost nesocotite și are loc un adevărat linșaj al profesorilor care au fost directori, aceștia fiind înlocuiți „din pix” de către inspectorul general al județului Ialomița, doamna Mitrea Steluța. Astfel, un exemplu elocvent îl reprezintă situația Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia, unde directorii care erau în funcție au fost înlocuiți de profesori care predau în alte școli și nu cunosc specificul liceului. De asemenea, nu s-a ținut cont de opinia cadrelor didactice din liceu care se simt, pe bună dreptate, umilite.

De altfel, aș vrea să sesizez și faptul că doamna inspector general a mărit, în aceste condiții de criză și austeritate, numărul inspectorilor adjuncți la doi, ceea ce contravine politicilor de înghețare a posturilor din zona bugetară.

În acest context, vă rog respectuos să inițiați o comisie de anchetă care să verifice aceste aspecte sesizate. Sunt convinsă că veți lua cele mai bune decizii în folosul educației românești, atât de greu încercate astăzi”.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.