Pagube de 600.000 de euro în urma unui incendiu în care a ars complet o combină

2 min read
Pagube de 600.000 de euro în urma unui incendiu în care a ars complet o combină

Mircea Olteanu
– 28 iulie 2022 18:08

Incendiu pe un câmp în Germania (FOTO: Feuerwehr Bad Kösen)

Pagube de 600.000 de euro în urma unui incendiu în care a ars complet o combină. Focul a izbucnit pe un câmp cuprinzâd o combină de recoltat și câteva hectare de teren agricol. Daunele provocate sunt estimate la aproximativ 600.000 de euro.
Serviciul de pompieri din orașul Bad Kösen, Germania, a anunțat că, în cursul după-amiezii de marți, între localitățile Spielberg și Zäckwar din districtul Burgenland, landul Saxonia-Anhalt, s-a produs un incendiu grav.O combină a companiei Landgut Möllern GmbH a izbucnit în flăcări în timpul recoltării pe un câmp de grâu. Focul s-a extins rapid pe câmp, răspândirea flăcărilor fiind favorizată de vânt. Câteva sute de metri pătrați de teren agricol au fost făcute scrum de incendiu.Incendiul a fost declanșat de probleme tehnicePublicația locală Naumburger Tageblatt a relatat că utilajul agricol a avut unele probleme tehnice înainte de izbucnirea incendiului, pe care șoferul a încercat să le verifice. Puțin mai târziu, combina a izbucnit în flăcări, astfel că șoferul a alertat serviciile de urgență și a încercat să stingă focul cu ajutorul stingătoarelor.La locul incidentului au sosit alți fermieri cu rezervoare de apă. De asemenea, fermierii au arat zonele din vecinătatea incendiului pentru a limita extinderea focarului.Cooperarea dintre toți cei implicați a fost bună, astfel încât incendiul a fost adus rapid sub control, a afirmat Robin Dathe, șeful pomperilor din Taugwitzer Weir.Daune materiale masive: combina a ars completDatorită structurii complexe a combinei, stingerea incendiului a durat mult timp. Vehiculul a fost acoperit complet cu spumă de stingere a incendiilor. Utilajul a ars complet, la fel și o parte din terenul agricol.Potrivit lui Karl Friedrich Altenburg, directorul general al companiei Landgut Möllern GmbH, valoarea daunelor este estimată la aproximativ 600.000 de euro.Șeful companiei agricole și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de pompieri și fermieri. „Cel mai important lucru este că pagubele au putut fi limitate”, a afirmat Altenburg

O anchetă urmează să stabilească cu exactitate cauzele incendiului.Temperaturile foarte ridicate și uscarea vegetației din cauza lipsei precipitațiilor favorizează izbucnirea si propagarea rapidă a incendiilor.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.