Viața bate filmul: doi spioni ruși care au furat identitățile unor bebeluși au fost descoperiți trăind de zeci de ani în Hawaii

2 min read
Viața bate filmul: doi spioni ruși care au furat identitățile unor bebeluși au fost descoperiți trăind de zeci de ani în Hawaii

Doi spioni ruși care au furat identitățile unor bebeluși au fost descoperiți trăind de zeci de ani în Hawaii
Walter Glenn Primose, cunoscut și sub numele de Bobby Edward Fort, și Gwynn Darle Morrison, cunoscută și sub numele de Julie Lyn Montague, au fost arestați vineri dimineață. Potrivit documentelor guvernamentale, cei doi și-au asumat identitățile unor bebeluși din Texas, care au murit în anii 1980, pentru a obține carduri de securitate socială, pașapoarte și permise de conducere. Walter și Gwynn sunt acuzați acum de furt de identitate, declarație mincinoasă în cererile de pașaport și conspirație pentru comiterea de infracțiuni împotriva Statelor Unite.

Walter Glenn Primose și Gwynn Darle Morrison/ Foto: wspa.com

Fotografiile incluse în dosarele de la tribunal îi arată pe Primrose și Morrison în uniforme despre care guvernul spune că au aparținut KGB-ului, fosta agenție de spionaj a Uniunii Sovietice.
Citește și: 6 lucruri la care să te gândești înainte să pui o poză cu copilul în Social Media
În plângerea penală se spune că Walter Glenn Primose s-a înrolat în mod fraudulos în Garda de Coastă în 1994. El a lucrat ca tehnician și inspector mecanic electric și avionic timp de 22 de ani înainte de a se pensiona, iar avocatul Kevin O’Grady, un fost procuror militar, a declarat că autorizația de securitate a lui Primrose ar fi putut oferi rușilor informații valoroase.
După ce s-a retras din Garda de Coastă în 2016, Primrose a lucrat ca antreprenor al Departamentului american al Apărării până la arestarea sa de vineri.
„Este absolut uluitor pentru mine cantitatea de timp și efort pe care rușii au depus-o în acest proiect special”, a declarat un reprezentant al Poliției, referindu-se la acuzațiile penale. „Acest lucru a fost pregătit timp de zeci de ani”, adauga acesta.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.