Papa Francisc: „Unii nu vor să aibă copii. Dar au câini și pisici care iau locul copiilor. Asta ne ia umanitatea”

2 min read
Papa Francisc: „Unii nu vor să aibă copii. Dar au câini și pisici care iau locul copiilor. Asta ne ia umanitatea”

Papa Francisc regretă că tot mai mulți oameni aleg viața fără copii
Viața cu copii este minunată și plină de satisfacții, însă nu este una la care aspirăm cu toții. În zilele noastre, există tot mai multe persoane care nu își doresc copii, iar asta nu le împiedică să aibă o viață frumoasă, fericită, împlinită.
Chiar dacă viața cu copii este minunată și plină de satisfacții, nu este una la care să aspirăm cu toții. În zilele noastre, există tot mai multe cupluri care nu își doresc copii, lucru care îl mâhnește pe Papa Francisc care, săptămâna trecută, la audiența generală de la Vatican a lăudat meritele statutului de părinte şi ale adopţiei și și-a exprimat regretul că animalele de companie „uneori iau locul copiilor”.

„Astăzi, asistăm la o formă de egoism. Vedem că unii nu vor să aibă copii. Uneori au unul, şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate vă face să râdeţi, dar este o realitate. Aceasta echivalează cu negarea paternităţii şi a maternităţii şi ne diminuează, ne ia umanitatea. Civilizaţia îmbătrâneşte fără umanitate pentru că pierdem bogăţia paternităţii şi a maternităţii, iar patria este cea care are de suferit”, a explicat Papa Francisc, îndemnând, în același timp, cupluri care nu pot avea copii, să ia în considerare adopția.
Citește și: 25 de femei celebre ne spun de ce nu vor sa aiba copii

„A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare de a nu avea unul, de a nega statutul de părinte”, a mai spus Suveranul Pontif, făcând apel la credincioşi „să nu le fie frică” de ceea ce presupune a crește și a avea grijă de un copil.
Citește și: De ce mamele cu un singur copil sunt cele mai fericite

Surse: theguardian.com,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.