Părintele Vasile Antonie Tămaș a împărțit peste 40 de tone de mâncare și lemne de foc oamenilor nevoiași

2 min read
Părintele Vasile Antonie Tămaș a împărțit peste 40 de tone de mâncare și lemne de foc oamenilor nevoiași

Preotul Vasile Antonie Tămaş, din Covasna, face campanii de ajutorare în toată ţara, iar anul acesta a împărţit peste 40 de tone de mâncare și lemne pentru foc celor mai puţin norocoşi. „Crăciunul e în fiecare zi”, spune preotul.
„Crăciunul e în fiecare zi şi a dărui e un gest pe care trebuie să îl faci continuu” – asta este lecţia pe care Vasile Antonie Tămaş, un preot din Vâlcele, judeţul Covasna, o transmite enoriaşilor.
Acesta trăieşte în inima Transilvaniei, pe care o împarte cu maghiari, saşi şi romi. Nu ţine cont de etnie şi, din Maramureş până în Dobrogea, împarte mâncare şi lemne celor nevoiaşi. Anul acesta a împărţit 40 de tone de alimente şi a ajutat oameni să îşi repare casele distruse de ape.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
„Umanitatea sau voluntariatul nu are legatură cu etnia, are legatură cu Hristos şi astea ne definesc ca om. Din punct de vedere umanitar am colaborat cu maghiarii din zonă şi mi-au fost alături şi cei care au restaurante, şi oamenii care lucrează pentru ei, şi cei cu magazine alimentare. Din punct de vedere umanitar nu am avut probleme. Sunt mândru că mulţi maghiari au spijinit acţiunile noastre”, explică preotul Tămaş.
Voluntariat trebuie să facem pe tot parcursul anului, nu să umplem frigidere doar de sărbători când toată lumea ajută.
Sărmanii suferă de foame şi frig şi după sărbători, consideră preotul.
Acesta are peste 61.800 de urmăritori pe Facebook, acolo unde și anunţă toate acţiunile caritabile.
„Văzând postările părintelui l-am întrebat dacă are nevoie de voluntar. E o experiență deosebită. Ai o satisfacţie că în urma participării tale poţi ajuta”, arată Cătălin Boşcăneanu, voluntar în campaniile preotului.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.