Parlamentarii AUR, apel către Maia Sandu: Cerem eliminarea interdicției lui George Simion de a intra în Rep. Moldova

3 min read
Parlamentarii AUR, apel către Maia Sandu: Cerem eliminarea interdicției lui George Simion de a intra în Rep. Moldova

George Simion, copreședintele AUR, a încercat astăzi să ajungă la Chișinău pentru a participa la funeraliile naționale ale marelui om de cultură și patriot român Nicolae Dabija. Din nefericire, nu i s-a permis să treacă granția din cauza unei interdicții în vigoare, stabilite de oligarhul Vladimir Plahotniuc în 2018 și menținută de regimul pro-rusului Igor Dodon.

În acest context, parlamentarii AUR au făcut o scrisoare deschisă către actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, în care cer anularea acestei interdicții. Redăm mai jos conținutul documentului:

Scrisoare deschisă către:

Maia Sandu – Președintele Republicii Moldova Zinaida Greceanîi – Președintele Parlamentului Republicii Moldova Aureliu Ciocoi – Prim-ministru interimar

Basarabia e România! Stimată Doamnă Președinte Maia Sandu, Stimată Doamnă Președinte Zinaida Greceanîi, Stimate Domnule Prim-ministru Aureliu Ciocoi,

Facem apel deschis la bunăvoința dumneavoastră și la abilitatea de a trata diplomatic acest context, rugându-vă să deschideți lacătele morale care au stat la baza interdicției prin care demnitarului George Simion i-a fost luat dreptul de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.Vremurile acestea sunt extrem de grele pentru ca frații să nu fie uniți. Pandemia a demonstrat că avem nevoie unii de alții, iar resentimentele nu își au rostul, mai ales că, în cazul deputatului României, George Simion, s-a produs un abuz politic grav.

De asemenea, transmitem un apel către toți patrioții din Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova, solicitându-le sprijin în această încercare de a revoca o interdicție care nu are veridicitate. Se știe că, istoria a fost nedreaptă atât cu România, cât și cu Republica Moldova. Este o iscusință să ții un teritoriu integru, iar această cutezanță a lipsit atunci. În 2018, Republica Moldova era dominată de un regim nefast, care, din obediență față de alte puteri, se temea de o posibilă unire a Basarabiei cu România; totodată, se temea de un tânăr patriot român, în vârstă de 32 de ani, pe care l-a declarat persona non grata pe teritoriul său.

Este esențial de menționat faptul că unionistul George Simion, astăzi demnitar al statului român, fiind ales deputat în urma scrutinului din 6 decembrie 2020 și, de asemenea, copreședinte al partidului parlamentar Alianța pentru Unirea Românilor, nu a comis niciodată o acțiune reprobabilă la adresa Republicii Moldova, neexistând niciun temei pentru a fi declarat persoană indezirabilă pe teritoriul vreunei țări. Cu toate acestea, deși este demnitar al României, astăzi, 14.03.2021, deputatului George Nicolae Simion nu i-a fost permisă trecerea frontierei pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova, invocându-se acea interdicție dodonistă. De altfel, decizia a fost atacată în instanță, dar soluția pe fond se lasă așteptat de mai bine de doi ani.

De aceea, prin această scrisoare deschisă, noi, cei 44 de parlamentari ai Alianței pentru Unirea Românilor, vă rugăm să nu continuați această nedreptate. Zavistia și injustiția trebuie să dispară dintre frați. Tot ceea ce a realizat George Simion prin mișcarea de unificare a fost să lege niște punți, să deschidă canale de comunicare și, pentru aceste acțiuni, nu trebuie pedepsit! În final, mai menționăm că, din punct de vedere diplomatic, soluționarea situației acestuia este un pas uriaș, având în vedere că, în calitate de deputat, George Simion face parte din Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

Cu speranța unei decizii favorabile și cu profundă considerație,

Senatorii și deputații din Parlamentul României ai Alianței pentru Unirea Românilor

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.