Pas cu pas spre privatizarea companiilor de stat. Cîțu: Nu mai putem continua așa!

1 min read
Pas cu pas spre privatizarea companiilor de stat. Cîțu: Nu mai putem continua așa!

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că pierderile companiilor de stat depășesc investițiile bugetate în acest an. În acest context, premierul a reieterat că restructurarea companiilor de stat reprezintă o prioritate.

Datoriile companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități), astfel încât pierderile acestor companii sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an, a precizat Cîțu.

„Nu mai putem continua așa. Este nevoie de reformă! Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an. Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani. Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi. Sper că acum este clar de ce este nevoie de reformă din temelii pentru a putea face investiții!”, a mai spus premierul.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.