Radu Tudor acuză Biserica Ortodoxă că „ar fi ucis un nou-născut” și numește botezul tradițional „practică medievală”

2 min read
Radu Tudor acuză Biserica Ortodoxă că „ar fi ucis un nou-născut” și numește botezul tradițional „practică medievală”

Jurnalistul Radu Tudor s-a dezlănțuit într-un atac delirant împotriva Bisericii Ortodoxe Române, pe care o acuză că „ar fi ucis un nou-născut” făcând referire la cazul de la Suceava, și că nu renunță la „practica medievală” a botezului.
Într-o postare pe blog acesta s-a dezlănțuit împotriva practicilor liturgice ale Bisericii, inclusiv asupra linguriței de Împărtășanie, după ce Sfântul Sinod a anunțat că nu poate schimba practica liturgică.
Cu toate acestea, cazul de la Suceava nu a fost elucidat, instituțiile abilitate ale statului nu au anunțat un verdict clar.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Sunt crestin ortodox si ma declar socat, oripilat de aceasta decizie. Ce-i impiedica pe acesti preoti sa aseze noul nascut in cristelnita si sa toarne apa pe cap din palmele preotului?! Adica o traditie invechita si periculoasa e mai importanta decat viata unui suflet nevinovat??
Poate doar sunetul clopotului de 500.000 euro comandat in Austria al Catedralei Mantuirii sa-i trezeasca si sa acopere plansul noului nascut ucis la Suceava. Desi, am slabe sperante.
Urmaresc fenomenul BOR de 30 de ani. Momentele de habotnicie grava, cum e cazul acum, au indepartat biserica prin practicile ei de societatea civilizata. La fel ca si argumentul profund antimedical si antieducational ca nu e nici un pericol sa se foloseasca aceeasi lingurita la impartasanie pentru zeci sau sute de oameni. Mai ales in pandemie. Dar nu numai”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.