Patriarhia Română a mobilizat preoții să sprijine agricultura cu rugăciuni care aduc ”ploaie liniștită” – AGROINTEL.RO

2 min read
Patriarhia Română a mobilizat preoții să sprijine agricultura cu rugăciuni care aduc ”ploaie liniștită” – AGROINTEL.RO

Roxana Dobre
– 12 iulie 2022 12:28

Rugăciune pentru ploaie (foto: www.basilica.ro)

Patriarhia Română a mobilizat preoții să vină în sprijinul agriculturii care se confruntă cu fenomenul de secetă în mai multe județe. Lipsa precipitațiilor a devenit motiv de îngrijorare și la vârful Patriarhiei, iar conducerea Bisericii Ortodoxe Române a lansat un apel la preoți și credincioși să facă rugăciuni care să aducă ploaia.
”În contextul foarte îngrijorător, creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor „la vreme de secetă”. Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului. Este, așadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu „face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi” (Matei 5, 45)”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.Reamintim că  astfel de slujbe au fost oficiate deja, în mai multe parohii din țară, și direct în câmp. Chiar Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat direct în câmp o slujbă specială în care s-a rugat ca fermierii români să primească ploile de care au nevoie culturile agricole.Despre acest subiect aici: Slujbă specială pentru venirea ploilor! Rugăciune în câmp pentru salvarea culturilor!Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris și despre slujba oficiată de preoți în județul Bacău, unde o ploaie torențială s-a pornit chiar în timpul rugăciunilor anti-secetă de la o mănăstire.

Despre acest subiect aici: O ploaie torențială s-a pornit chiar în timpul slujbei anti-secetă de la o mănăstire din Bacău

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.