Pensionarii trăiesc în sărăcie. AUR cere Guvernului să crească de urgență pensiile cu minim 10% – CRITICII.RO

1 min read
Pensionarii trăiesc în sărăcie. AUR cere Guvernului să crească de urgență pensiile cu minim 10% – CRITICII.RO

Peste un milion de pensionari trăiesc în sărăcie. Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului Ciucă să mărească de urgență pensiile mici cu minim 10%, astfel încât creșterea să acopere rata inflației.

Senatorul AUR Claudiu Târziu afirmă că aceasta este singura soluție echitabilă. El a arătat că nu majorarea pensiilor nu se justifică în cazul celor cu pensii de lux. „Suntem siguri că statul are bani pentru indexarea pensiilor mici, și aici mă refer la cele cu o valoare netă mai mică de 2.500 de lei.

Dacă acordăm 500 de lei pentru fiecare pensionar, atunci putem vorbi de o creștere reală. Nu suntem de acord cu propunerea PSD și PNL de a crește toate pensiile cu 10% – nu se justifică majorarea la venituri de 7.000 de lei”.

El a reamintim că inflația a fost generată de actuala guvernare. Claudiu Târziu a criticat PSD și PNL pentru faptul că au mărit salariile aleșilor locali:

„Primarii au în general salarii mai mari de 7.000 de lei. Este inadmisibil să alocăm bani pentru bugetarii de lux, dar să uităm de pensionarii care se află la limita sărăciei. Să nu uităm că inflația a depășit 30% 30% în ultimii doi ani, fapt ce a dus la deprecierea leului”.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.