Petre Daea, la monumentul Țăraranului român: ”Am lăsat lacrima respectului la tălpile desculţe ale ţăranului român”

2 min read
Petre Daea, la monumentul Țăraranului român: ”Am lăsat lacrima respectului la tălpile desculţe ale ţăranului român”

agrointeligenta.ro
– 31 iulie 2022 03:43

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre vizita pe care a făcut-o la Monumentul Ţăranului Român de la Zoreni, în comuna Sânmihaiu de Câmpie din Bistriţa-Năsăud. ”Am lăsat lacrima respectului la tălpile desculţe ale ţăranului român”, a spus Daea, care a promis că va da bani din salariul său pentru popularizarea monumentului.
”Am trecut printr-un loc al sensibilităţii umane şi anume am fost la Zoreni. Am lăsat lacrima respectului la picioarele desculţe, sau la tălpile desculţe ale ţăranului român. Un impresionant moment al respectului faţă de făuritorul de hrană al ţării, faţă de lucrătorul de pământ, faţă de cel care cu mintea, cu mâinile şi cu forţa zilnică şi de care a dispus de-a lungul vremii a scos din rodul pământului bucatele pe care le-au avut generaţiile trecute şi ne-a dat posibilitatea să le avem şi noi astăzi. În respect faţă de trecut am zăbovit la acest monument”, a povestit Petre Daea, într-o conferinţă de presă susținută sâmbătă, 31 iulie.Daea a elogiat ”silueta plină de învăţăminte” a statuii ridicate la Sânmihaiu de Câmpie în onoarea ţăranului român.Daea a spus, de asemenea, că va aloca o sumă din propriii bani pentru popularizarea monumentului de la Zoreni, subliniind că trebuie păstrat ”respectul pentru ţăran, pentru omul care lucrează fără acoperiş deasupra capului”.

”Acolo am spus-o – şi trebuie să mă şi decontez faţă de ce am spus acolo şi mă voi deconta în următoarele zile – că voi da o sumă din banii proprii, din salariul meu, pentru a mai face, a mai edita cărţi cu acest obiectiv formidabil în aşa fel încât să fie distribuit în toată ţara acolo unde interesul ne împinge şi evident dorinţa de a ne recunoaşte noi pe noi este atât de mare şi trebuie să fie mare”, a adăugat Daea după vizita la Zoreni.Vizita ministrului la Sânmihaiu de Câmpie a avut loc în weekendul în care se serbează Zilele comunei.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.