PNRR-ul lui Ghinea – Planul Național al RUȘINII și RATAȚILOR – CRITICII.RO

2 min read
PNRR-ul lui Ghinea – Planul Național al RUȘINII și RATAȚILOR – CRITICII.RO

Comisia Europeană a transmis înapoi proiectul PNRR depus de România cu zeci de observaţii. Am fost certați că nu știm să corelăm niște date, să adăugăm sursa datelor și să cerem lucruri concrete. Scriem povești frumoase, dar pentru vorbe dulci nu vom primi 1 cent de la UE!

Cele 29 de miliarde de euro pentru România ar putea să nu mai fie atât de sigure, pentru că o parte dintre proiecte ar putea să pice. Au fost 80, au scăzut la 30. Daca luăm 10 miliarde până în 2026 să spunem săru’ mâna!

Unul dintre reproşurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte. Este vorba, în acest caz, despre renovarea spitalelor.Un alt exemplu este că România a cerut bani prin PNRR pentru a renova secţiile de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi. În documentul word se cer 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul .xls anexat aceluiaşi proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.S-a depus cerere pentru finanţarea unui spital nou, doar că suma diferă de la un document la altul. Odată sunt ceruţi 570 de milioane de euro, iar în altul, 517 milioane de euro.La capitolul „Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului”, Comisia spune  că nu pot fi calculate costuri exacte, pentru că nu sunt suficiente informaţii.La subcapitolul Research, Dezvoltare şi Inovare nu e precizată mereu sursa datelor.La alte capitole, cum e Turismul şi Fondul pentru Tranziţie Verde şi Digitală, nu sunt justificări pentru costuri. La Şcolile Verzi au fost date costuri estimative din piaţă, când, de fapt, ar fi trebuit să fie folosite, ca toate celelalte state, un cost standard naţional. 

Ne-au picat PNRR-ul. Și acum ce facem? De săptămâna viitoare, Comisia Europeană aprobă proiectele PNRR depuse de cele 27 de țări membre. Apoi începe plata proiectelor. România? Mai așteaptă!

Cîțule, niște explicații? Sau, tot cei de la Comisia Europeană sunt vinovați că nu vă înțeleg poveștile?

Sărmanii de voi! Niște genii neînțelese de insensibilii de la Comisia Europeană.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.