Polonia construiește 19 bazine de acumulare pentru irigarea terenurilor agricole –

1 min read
Polonia construiește 19 bazine de acumulare pentru irigarea terenurilor agricole –

Distribuie acest articol!

Experiența anilor secetoși a determinat guvernanții polonezi să ia măsuri concrete pentru a rezolva problema disponibilității apei pentru agricultură. Guvernul de la Varșovia a anunțat că va demara construcția a 19 bazine de acumulare în care să se colecteze apă pentru irigații.
Guvernul Poloniei a anunțat lansarea unui program pe termen lung de construire a 19 rezervoare mari pentru acumularea apei, conform jurnaliștilor de la Farmer.pl. Costul total al investiției se ridică la 2,62 miliarde de euro (12 miliarde de zloți polonezi), potrivit unui anunț oficial făcut în cadrul celui de-al IX-lea Forum Intermodal de Transport Fracht.
Rolul rezervoarelor de apă va fi de a ajuta fermierii în anii secetoși, dar și se a proteja comunitățile de inundații.
”Ce ne-a convins să facem acest lucru? Rezervorul Racibórz, care anul trecut a primit un val de inundații, pe care vecinii noștri din sud, fără o notificare prealabilă, l-au eliberat din bazinele lor pe râul Odra. Acest bazin a salvat Opole, Kędzierzyn, Wrocław”, a declarat Grzegorz Witkowski, secretar de stat în cadrul guvernului polonez.
Potrivit oficialului, programul de construire a unor noi bazine de acumulare poate fi o oportunitate excelentă pentru antreprenorii polonezi, pentru contractanții polonezi care ar putea lua parte la aceste investiții.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.