SUA | Joe Biden refuză să răspundă la întrebarea: câți americani mai sunt încă abandonați în Afganistan?

Președintele Joe Biden a refuzat din nou să răspundă întrebărilor puse de reporterii de la Casa Albă despre miile de americani aflați încă blocați în Afganistan luni, relatează Breitbart.
În schimb, președintele a ținut un discurs la Casa Albă despre vaccinul Pfizer, cel care a primit aprobarea deplină de la FDA, îndemnându-i pe toți să se vaccineze.
El nu a menționat nici măcar o dată în discursul său criza din Afganistan și a plecat fără să răspundă la întrebări.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Știți câți americani au rămas în Afganistan, domnule?” a întrebat un reporter în timp ce Biden se îndepărta.
Dar Biden nu s-a oprit să răspundă la întrebare.
Atitudinea președintelui vine în contextul în care Administrația Biden nu a reușit încă să stabilească exact câți americani mai sunt în Afganistan.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu este dispus să intre în detalii, chiar dacă administrația promite că va scoate mai mulți americani din țară.
Când a fost întrebat de reporteri dacă intenționat a evitat numărul exact , Kirby a răspuns: „Voi spune doar că e vorba de câteva mii”.
Nu este clar dacă Biden îi poate scoate sau nu pe toți americanii din Afganistan înainte de data limită de 31 august.
„Președintele crede că facem progrese substanțiale”, a spus consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, adăugând că talibanii sunt consultați cu privire la „fiecare aspect” al procesului de evacuare.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări,

 » sursa: www.r3media.ro