Polonia | Noua lege care protejează libertatea de exprimare prevede amenzi de 13,5 milioane de dolari pentru Big Tech dacă cenzurează pe motive ideologice

2 min read
Polonia | Noua lege care protejează libertatea de exprimare prevede amenzi de 13,5 milioane de dolari pentru Big Tech dacă cenzurează pe motive ideologice

Noile legi propuse de Polonia ar putea pune în aplicare amenzi masive pentru giganții tehnologici care cenzurează utilizatorii sau elimină postări din motive ideologice, potrivit Ministrului Adjunct al Justiției, Sebastian Kaleta.
Vorbind cu Fox News, Kaleta a declarat că companiile de socializare au luat la țintă conservatorii, creștinismul și valorile tradiționale, interzicând sau eliminând postări.
„Vedem că, atunci când Big Tech decide să elimine conținutul în scopuri politice, este vorba în mare parte conținut care laudă valorile tradiționale sau laudă conservatorismul”, a spus Kaleta, adăugând, „și este șters pe baza politicii lor de încadrare la discurs al urii atunci când nu are dreptul legal să facă asta”, informează The Epoch Times.
În conformitate cu noua legislație, orice platformă care interzice un utilizator sau elimină postări din motive ideologice ar fi supusă unor amenzi de 13,5 milioane de dolari, cu excepția cazului în care conținutul este, de asemenea, ilegal în temeiul legislației poloneze. Un comitet de arbitraj va fi înființat pentru a supraveghea disputele.
Decizia Poloniei vine în urma interzicerii conturilor fostului președinte Donald Trump de către companiile de socializare Twitter, Facebook și Instagram, după ce a fost învinuit pentru incitarea violenței la manifestația din 6 ianuarie de la Capitolul SUA.
„Libertatea de exprimare nu este un lucru pe care moderatorii anonimi care lucrează pentru companii private ar trebui să îl decidă”, a spus Kaleta.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„În schimb, aceasta este treaba forurilor naționale; oficialii aleși în mod corespunzător și toate industriile, auto, telefoane, finanțe, au fost nereglementate până au devenit prea mari; la fel ar trebui să se întâmple și cu Big Tech. ”
„Este foarte deranjant,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.