UE autorizează vaccinul Pfizer-BioNTech după aprobarea Agenției pentru medicamente | .News

1 min read
UE autorizează vaccinul Pfizer-BioNTech după aprobarea Agenției pentru medicamente | .News

Vaccin Pfizer / sursa: wikipedia commons
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni că autorizează distribuirea în UE a vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTech la câteva ore după ce a primit undă verde de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), potrivit AFP.
„Agenția Europeană pentru Medicamente a evaluat cu atenție acest vaccin și a concluzionat că este sigur și eficient împotriva Covid-19. Pe baza acestei evaluări științifice am procedat la autorizarea acestuia pe piața Uniunii Europene” a spus Von der Leyen, precizând că primele vaccinări vor avea loc între 27 și 29 decembrie.
Companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech au anunţat luni că sunt pregătite să livreze în ţările membre ale Uniunii Europenevaccinul lor anti-Covid-19, după ce acest produs farmaceutic a fost autorizat luni de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).
„Suntem pregătiţi să începem livrarea primelor doze de vaccin imediat după ce vom primi semnalul verde de la Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, într-un comunicat, scrie Agerpres.
„Această zi este deosebit de emoţionantă pentru noi, cei de la BioNTech (…) Suntem încântaţi că am făcut încă un pas spre potenţiala livrare a primului vaccin în Europa pentru a ajuta în combaterea acestei pandemii devastatoare”, a adăugat Ugur Sahin, prezent la sediul din Mainz al companiei germane.
 » sursa: https://punct.news/

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.