Premieră în Capitală. Prima zi de „Kiss and Ride” la școlile din București. Cum s-a desfășurat și ce spun părinții

2 min read
Premieră în Capitală. Prima zi de „Kiss and Ride” la școlile din București. Cum s-a desfășurat și ce spun părinții

Sistemul „Kiss and Ride” presupune înființarea unui culoar special în fața școlii, pentru mașinile în care vin copiii la școală. Astfel, părinții opresc mașina câteva secunde, doar cât să coboare copilul, își iau la revedere și asta e tot. După ce coboară din vehicul, copilul este preluat de paznic, care îl conduce până în curtea școlii.
„Kiss and Ride” a fost conceput pentru evitarea blocajelor și pentru fluidizarea traficului care se creează, de obicei, în fața instituțiilor de învățământ. 

Acest sistem a fost pus în funcțiune, în premieră, la două școli din București. Școala 58 din Pantelimon, sector 2 și Școala Sfântul Andrei din Drumul Taberei, sector 6.
Cele două sisteme din sectorul 2, respectiv 6, sunt diferite. Culoarul din sectorul 6 e de trei ori mai lung, iar poziția culoarului diferă. În sectorul 2, copilul trebuie să iasă prin stânga (sau dacă sunt doi copii în mașină, cel din dreapta trebuie să treacă prin spatele mașinii ca să ajungă la trotuar), iar în sectorul 6 iese prin dreapta.
Părinții care au testat sistemul „Kiss and Ride” declară următoarele:
„Foarte bun. Excelent chiar! Înainte ne cam chinuiam cu și blocam toată strada. S-au mâncat câteva locuri de parcare, dar este în beneficiul copiilor” (sursa: Știrile ProTv)
„Protejează mai mult copiii”, spune alt părinte.
Potrivit aceleiași surse, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 declară că acesta este doar începutul. „Îl vom extinde, cu siguranță, și la celelalte școli. Din păcate, nu putem la toate școlile, pentru că nu ne permite configurația stradală. E important de spus că nu se mai parchează pe treceri de pietoni, trotuarele sunt libere și totul este așa cum ar trebui să fie, mai ușor pentru copii și mai în siguranță. Sigur, mai sunt locuri în care se pierd două,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.