Un tată și-a schimbat sexul pentru a putea câștiga custodia copiilor săi

2 min read
Un tată și-a schimbat sexul pentru a putea câștiga custodia copiilor săi

Un bărbat în vârstă de 47 de ani de peste hotare și-a schimbat sexul, legal, pentru un motiv neobișnuit: câștigarea custodiei celor două fiice ale sale.
Bărbatul susține că a recurs la această decizie drastică deoarece sistemul legal din Ecuador, țara sa natală, oferă custodia mai degrabă mamelor. Schimbarea de gen nu are nici o legătură cu identitatea sa personală, întrucât se identifică în continuare ca un bărbat. 
Bărbatul, pe nume Rene Salinas Ramon, s-a despărțit de curând de partenera sa. Se pare că despărțirea nu a decurs prea bine, iar cei doi se luptă acum în instanță pentru custodia celor două fetițe pe care le au împreună. 

„În Ecuador, rolul tatălui este recunoscut pentru un singur lucru: aducerea banilor în casă. Statul nu recunoaște și celelalte roluri pe care le are un tată. E ca și când suntem pedepsiți. Mi-am schimbat sexul pentru că vreau să le ofer copiilor mei dragostea unei mame, vreau să îi protejez și să am grijă de ei. În momentul acesta sunt femeie, deci statul nu mai are nici un motiv să nu-mi dea custodia fetelor”, a declarat Rene pentru Kidspot.
Până se stabilește exact cine va primi custodia copiilor, fetițele vor rămâne cu mama lor. Tatăl mai menționează că fosta parteneră își abuzează fiicele și că acel mediu este departe de a fi ideal pentru cele două. În prezent, au trecut 5 luni de când bărbatul nu a mai putut să-și vadă fiicele. 
Nu știm însă dacă schimbarea de sex a bărbatului îi va garanta custodia celor două fiice ale sale, dar știm sigur că vestea a stârnit controverse în rândul activiștilor pentru drepturile comunității LGBTQIA+.
Câțiva reprezentanți ai comunității au declarat public că nu susțin decizia bărbatului, deoarece ar fi incorect pentru cei care vor,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.