Premierul Ungariei, Viktor Orban: Educația din școli nu trebuie să fie în conflict cu dorințele părinților, numai ei pot decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor

2 min read
Premierul Ungariei, Viktor Orban: Educația din școli nu trebuie să fie în conflict cu dorințele părinților, numai ei pot decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban, a apărat noua lege de protecție a minorilor de homosexualitate și transgenderism, afirmând că este în concordanță cu dorințele părinților din țara sa.
Orban a scris un articol pe siteul său oficial, în care a explicat că legea este contestată doar de liberali, fapt care întărește convingerea că „liberalul este de fapt un comunist cu studii”, scrie agenția MTI.
Reacția lui Orban vine după ce Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  s-a declarat „îngrijorată” de noua lege adoptată de Budapesta.
„Acum, bat clopotele în Europa din cauza noilor legi care, pe de o parte, pedepsesc aspru pedofilii, iar pe de altă parte, ne protejează radical copiii”, a scris prim-ministrul ungar, adăugând că degeaba mişcarea este eternă, acum, sloganul nu mai este „Proletari din toate ţările, uniţi-vă!”, ci „Liberali din toate ţările, uniţi-vă!”. „Acest lucru nu face altceva decât să întărească convingerea central-europeană că, în prezent, liberalul este de fapt un comunist cu studii”,  a notat premierul Ungariei.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Viktor Orbán a mai scris că „actuala campanie a stângii împotriva Ungariei este o dovadă în plus că, astăzi, stânga este duşmanul libertăţii, deoarece doreşte corectitudinea politică definită de ei, în loc de libertatea de exprimare, şi doresc hegemonia opiniilor pentru ei, în locul pluralismului de opinii”.
„Noua lege din Ungaria nu intră în conflict cu nicio idee măreaţă sau cu legislaţia europeană”, a precizat Orban. Acesta a subliniat că noua lege ungară prevede clar că numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor.

„Educaţia din şcoală nu poate fi în contradicţie cu voinţa părintelui, poate fi doar complementară,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.