Gafe după gafe ale Guvernului „meu”: CCR a decis că numirile șefilor TVR și Radio sunt neconstituționale. Miercuri, ministrul Năsui a pus pe net imagini dintr-un obiectiv militar

2 min read
Gafe după gafe ale Guvernului „meu”: CCR a decis că numirile șefilor TVR și Radio sunt neconstituționale. Miercuri, ministrul Năsui a pus pe net imagini dintr-un obiectiv militar

Curtea Constituțională a României a decis, în unanimitate de voturi, că hotărârile de numire a directorilor interimari ai Televiziunii Române (TVR) și ai Societății Române de Radiodifuziune (SRR) sunt neconstituționale.
Sesizarea fusese făcută de PSD.
„CCR a admis sesizarea formulată de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.32/2021 privind numirea directorului general interimar al Societății Române de Radiodifuziune;
A admis sesizarea formulată de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului Românieinr.31/2021 privind numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Pentru pronunțarea acestor soluții, Curtea a constatat că cele două hotărâri ale Parlamentului au fost adoptate cu încălcarea principiului constituțional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor, prevăzut de art.1 alin.(5) din Legea fundamentală. Astfel, au fost nesocotite prevederile art.19 și 20 din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, întrucât Parlamentul a invocat aplicabilitatea art.21 alin.(1) și (3) din aceeași lege, fără a fi întrunită condiția din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situația specială a situației tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune, respectiv al Societății Române de Televiziune”, transmite Curtea Constituțională.
Pe 11 mai, Parlamentul respingea rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și astfel a demis conducerile celor două instituții. Doina Gradea de la TVR și Georgică Severin de la Radio România.
Decizia CCR vine să completeze un tablou al gafelor alianței PNL-USRPLUS-UDMR care conduce România.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.