Primarul din Sohatu refuză să semneze unui fermier certificatul fiscal, blocând o achiziție de teren

3 min read
Primarul din Sohatu refuză să semneze unui fermier certificatul fiscal, blocând o achiziție de teren

Angelica Lefter
– 2 august 2022 08:35

Un edil dintr-o localitate călărășeană a refuzat să înmâneze unui fermier certificatul fiscal întocmit pentru un teren, care este obiectul unei tranzacții de vânzare-cumpărare. Agricultorul ar fi trebuit să încheie tranzacția, dar fără certificatul de la Primărie, înțelegerea este în aer.
Este vorba despre cunoscutul fermier Valentin Popa, prim-vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor, care se consideră nedreptățit, în condițiile în care toți locuitorii comunei Sohatu, județul Călărași, și-au primit la timp certificatele fiscale, unii dintre ei cu datorii mari la Primăria din comună.Fermierul Valentin Popa
Potrivit celor declarate de agricultorul călărășean pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, este vorba despre un teren arabil, de 3 hectare, din extravilanul comunei Sohatu, pentru care a achitat toate vechile datorii ale proprietarilor către Primărie, în valoare de 14.000 de lei.”Mi-au ieșit avizele finale pe un teren pe care l-am cumpărat, adică nu s-a finalizat tranzacția, dar există pre-contract și procuri. Fiul meu este împuternicit de către acei proprietari ai terenului de 3 hectare, iar după ce mi-au ieșit avizele de la Direcția Agricolă, ofertă, cerere, adresă, tot, în cursul zilei de astăzi, fiul meu a făcut cerere la Primăria Sohatu, funcționarii i-au întocmit certificatul fiscal, s-a dus cu el la primar să îl semneze. Fiul meu a așteptat o oră pe hol să aștepte semnătura domnului primar și implicit certificatul fiscal. După o oră a întrebat cât trebuie să mai aștepte pentru a lua certificatul fiscal, dar edilul Cătălin Iordache i-a spus că nu îi dă certificatul, poate să meargă acasă. De ce nu a vrut? Dumnealui trebuie știe! Oricum eu pentru acel teren am plătit taxe și impozite, pentru că aveau datorii proprietarii. A avut undeva la 14.000 de lei datorii, eu le-am achitat”, a menționat fermierul Valentin Popa.
Întrebat de agricultor de ce refuză să înmâneze certificatul fiscal pentru acel teren, edilul Cătălin Iordache i-a comunicat lui Valentin Popa că are termen legal 30 de zile pentru a-i înmâna actul, cu alte cuvinte este acoperit de lege și poate întârzia în acest timp tranzacția de vânzare-cumpărare a terenului sub adăpostul legii.Valentin Popa, care îndeplinește și funcția de consilier județean, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că întreaga situație se petrece, probabil, din cauză că ar fi luat cuvântul la ultima ședință a Consiliului Județean și ar fi cerut ca tuturor cetățenilor din localitatea Sohatu să le fie cerute datoriile la zi, așa cum este legal.”Cu taxele pe acel teren sunt la zi. În data de 27.07.2022, în ședința Consiliului Județean, am spus să nu se mai dea bani de la Consiliul Județean Călărași, din zonele defalcate din rectificarea de buget, până când nu colectează de la cetățenii comunei Sohatu 80% din bani datorați, pentru că foarte mulți proprietari, cetățeni, au datorii la Primăria Sohatu. Și faptul că în acea ședință am spus că trebuie urmate căile legale, așa cum sunt și eu la zi și plătesc taxe și impozite, așa îmi doresc să fie toți cetățenii localității, l-a deranjat pe domnul primar.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.