Legea AUR privind dreptul la vot pentru românii aflați în diaspora blocată de majoritatea PSD-PNL-USR – CURIERUL ROMÂNESC

2 min read
Legea AUR privind dreptul la vot pentru românii aflați în diaspora blocată de majoritatea PSD-PNL-USR – CURIERUL ROMÂNESC

Alianța pentru Unirea Românilor a depus în parlament un proiect de lege ce are drept scop oferirea românilor aflați în diaspora de a vota, indiferent unde au aceștia domiciliul.

Este de știut faptul că partidele politice blochează dreptul românilor din diaspora de a vota. Prin PSD și PNL se aud permanent voci: dar de ce să decidă ei pentru români, nu ar trebui să facă acest lucru, au decis să plece.

Dar românii nu și-au părăsit țara de bine ce o duceau sau pentru că nu își iubesc patria. Majoritatea românilor plecați au făcut acest lucru datorită sărăciei induse de guvernările PSD și PNL sau PSD cu PNL.

Peste 6 milioane de români sunt plecați oficial în afara țării. O parte dintre aceștia au acte de rezidență, o altă parte nu au. Mulți români pleacă o perioadă, lucrează acolo, fac un ban și apoi se întorc acasă. Ei nu s-au mutat definitiv, nu au acte de rezidență, deci nu sunt primiți la vot.

Legea AUR pentru dreptul diasporei de a vota a fost depusă în parlament în luna aprilie 2021. Astăzi ne aflăm la mai bine de un an de la momentul la care legea a fost depusă însă PSD și PNL folosesc majoritatea din comisiile parlamentare pentru a bloca avansarea actului depus.

AUR a depus un proiect de lege prin care toți românii care se află în afara României la momentul votului să își poată exercita acest drept. Practic nu trebuie să ai rezidența acolo, dar dacă la momentul votului te afli în afara granițelor țării să poți vota acolo. Așa ar fi firesc.

Românii trimit acasă în fiecare an aproape 7 miliarde de euro. Din acești bani jumătate reprezintă numai transferurile bancare.

Cum PSD și PNL nu pot avea controlul asupra românilor plecați, acolo unde practic nu au nici o susținere, cele două partide fac orice ca să blocheze votul.

Partidul condus de către George Simion are o susținere mare în diaspora. Acolo mulți își spun speranța că schimbarea poate veni de la AUR.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.