Prognoză meteo | Vremea în săptămâna 1–7 februarie: alternanță primăvară–iarnă!

2 min read
Prognoză meteo | Vremea în săptămâna 1–7 februarie: alternanță primăvară–iarnă!

Ne așteaptă o săptămână cu de toate, pentru toți, în funcție de zona unde ne vom afla. Alternanțe de la primăvară la iarnă în doar câteva zile, de la temperaturi de 15 – 16 grade, la minus 2, minus 3 grade. O săptămână bogată și în precipitații, mai ales prin vest, centru și nord.
Luni, 1 februarie
Pe timpul nopții avem parte de minime negative doar prin Moldova (-0 spre minus 2, ,minus 3 grade), Orientali (minus 5 spre minus 7, minus 8 grade), dar și pe crestele Meridionalilor și Apusenilor (-0 spre minus 2, minus 3 grade). În restul țării avem parte de temperaturi nocturne pozitive, de la 1 spre 3, 4 grade, iar în Dobrogea se pot atinge chiar 9 – 10 grade.
Maximele primei zile din ultima lună de iarnă aduc diferențe majore de la o regiune la alta.. Astfel, prin nordul și centrul Moldovei rămânem cu maxime negative (-0 spre minus 2 grade), în timp ce în sudul regiunii, prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania avem parte de maxime de la 1 spre 3, 4 grade. Mult mai cald va fi prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, unde se ating și 10 – 12, 13 grade.
Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, ninsori prin Moldova, zonele montane, nordul Crișanei, Maramureș, ploi în rest. Prin sudul și centrul Moldovei sunt condiții de polei.
Cantitățile de precipitații vor ajunge, la 10 – 20 de l/mp în bună parte din țară.
Marți, 2 februarie
Prin Moldova minimele continuă să scadă și ajung la valori de minus 3, minus 5 grade, cu minus 8 spre minus 10 grade prin zona Orientalilor. Valori ușor negative avem și prin estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, vestul Crișanei și restul zonelor montane, unde nu trecem de –0 spre minus 2 grade.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.