Proiectul Național „Din suflet de creștin”, EDIȚIA a XII-a, 28 mai 2023

3 min read
Proiectul Național „Din suflet de creștin”, EDIȚIA a XII-a, 28 mai 2023

Proiectul Naţional Din suflet de creștin se desfășoară cu binecuvântarea I.P.S. Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

APLICABILITATE:
I. Concurs național de muzică religioasă și patriotică – înscriere până pe 19 mai 2023, desfășurare pe 28 mai 2023 la Casa de Cultură a Studenților, Iași;
II. Simpozion Național: 2023 – „Anul Omagial al Pastorației Persoanelor Vârstnice” și „Anul Comemorativ al Imnografilor și Cântăreților Bisericești (Psalți)” – sunt invitaţi să participe: profesori de orice specialitate, institutori, învăţători, educatori, elevi din clasele IX-XII (îndrumați de profesor). Data limită de primire-30 iunie, 2023 Nume proiect: Proiectul Național „Din suflet de creștin”, EDIȚIA a XII-a, 28 mai 2023Organizatori: ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ION GHICA” IAȘI Parteneri: Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Primăria Municipiului Iași, ISJ Iași, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Unități școlare, parohiiCondiţii de participare: SECȚIUNI:
a) solişti (clasele pregătitoare – a IV-a / clasele a V-a – a VIII-a / clasele a IX-a – a XII-a)
b) formaţii (coruri, grupuri vocale) – din școli și coruri de parohii (pregătitoare – a XII-a).Perioadă înscriere: 11.05.2023 – 19.05.2023Perioadă desfăşurare: 28.05.2023REGULAMENTUL
PROIECTULUI  NAŢIONAL DIN SUFLET DE CREŞTIN
EDIȚIA a XII-a, faza națională, 28 mai 2023
Nr. 2277/11.10.2022
APLICABILITATE:

CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ ȘI PATRIOTICĂ;
SIMPOZION NAȚIONAL: „ANUL OMAGIAL AL PASTORAȚIEI PERSOANELOR VÂRSTNICE” ȘI „ANUL COMEMORATIV AL IMNOGRAFILOR ȘI CÂNTĂREȚILOR BISERICEȘTI (PSALȚI)”

            Proiectul Naţional Din suflet de creștin se desfășoară cu binecuvântarea I.P.S. Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

SCOPUL: valorificarea capacităţilor cultural-artistice ale elevilor, în vederea trăirii spirituale în valorile Ortodoxiei creştine, apropierea de divinitate și mărturisirea identității naționale; dezvoltarea sentimentului de patriotism și respect față de valorile naționale ale neamului românesc;
GRUP ȚINTĂ:

pentru Concursul de Muzică:

– elevi din clasele pregătitoare – a XII-a (școli);
– pregătitoare -XII (parohii);

pentru Simpozion: profesori de religie și cadre didactice de orice altă specialitate, elevi din clasele IX-XII (doar îndrumați de profesor);

                 CONCURSUL NAȚIONAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ ȘI PATRIOTICĂ
         Regulament de participare: elevi din Palate şi Cluburi ale Copiilor, cluburi private, elevi din școli de masă sau școli speciale, din clasele pregătitoare – a XII-a; elevi ce fac parte din Coruri de parohii (pregătitoare – a XII-a).
SECȚIUNI:

a) solişti;
b) formaţii (coruri, grupuri vocale) – din școli și coruri de parohii;

CATEGORII DE VÂRSTĂ:

a) clasele pregătitoare – a IV-a – soliști;
b) clasele a V-a – a VIII-a – soliști;
c) clasele a IX-a – a XII-a – soliști
d) pregătitoare – a XII-a – formații/ coruri din școli și coruri din parohii;

REPERTORIUL: 1 cântec religios, interpretat pe o voce, două sau mai multe voci (la alegere). Participanţii se vor prezenta în concurs cu orice cântec religios – ortodox sau patriotic cu conținut religios.

        CÂTEVA INDICAȚII: pot fi interpretate cântece religioase din paginile manualelor şcolare,

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.