Un medic este acuzat că ar fi smuls capul unui bebeluș în timpul nașterii

2 min read
Un medic este acuzat că ar fi smuls capul unui bebeluș în timpul nașterii

După spusele mamei, fetița ar fi fost în viață până la intervenția medicului care s-a ocupat de naștere. Ambii părinți au acuzat nu doar medicul, ci tot Spitalul das Clinicas da UFMG din statul brazilian Minas Gerai. 
Se pare că membrii spitalului ar fi pus presiune pe cei doi părinți să semneze anumite documente care ascundeau faptele, ca să-și acopere urmele.
Ranielly Coelho Santos, mama fetiței, a depus o plângere la poliția locală, două zile după naștere. Autoritățile au declarat că bărbatul se află sub investigație.
La momentul nașterii, Ranielly avea 28 de săptămâni de sarcină. Pe 1 mai, medicii i-au indus travaliul, după ce cu o săptămână înainte s-a prezentat la spital cu tensiune mare.

După inducerea travaliului, tatăl a fost chemat în încăpere, pentru a urmări nașterea îndeaproape.
Din păcate însă, nașterea a avut un final tragic.
Raportul depus la poliție susține că medicul a apăsat pe burta mamei, pentru a scoate copilul mai repede. În timpul procesului, tatăl spune că micuței i s-a smuls capul „cu totul”.
În același raport se mai spune că după incident, familia a fost abordată de un asistent social de la spital, care a spus că unitatea medicală va suporta toate costurile pentru înmormântarea bebelușului; dar oferta ar fi fost valabilă doar dacă erau de acord să semneze documente care să ateste că autopsia a fost deja efectuată la spital, că trupul copilului a fost deja examinat și nu va fi trimis la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru investigații..
Avocatul familiei, Jennifer Valente, a precizat că părinții micuței au refuzat să semneze hârtiile, iar rămășițele copilului sunt examinate la IML.
Spitalul a refuzat să comenteze pentru presa locală, iar rezultatul autopsiei nu a fost făcut public. Ancheta poliției este în curs de desfășurare.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.