Propunerea inedită a unui deputat AUR: Introducerea în școli a disciplinei „alimentație sănătoasă”

2 min read
Propunerea inedită a unui deputat AUR: Introducerea în școli a disciplinei „alimentație sănătoasă”

Distribuie acest articol!
Deputatul AUR Dorel Acatrinei a inițiat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale în vederea introducerii în școli a disciplinei „alimentație sănătoasă”, informează Monitorul de Suceava. Parlamentarul a precizat că această propunere legislativă a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ.
Potrivit sursei, proiectul de lege prevede ca această disciplină să fie una obligatorie pentru elevii din clasele I-IV.
„Introducerea disciplinei alimentație sănătoasă ca materie obligatorie în școli are menirea și nobilul rol de a învăța elevii despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă. Se urmărește astfel promovarea unui stil de viață sănătos prin alimentație sănătoasă, adoptarea unui comportament responsabil referitor la sănătate, a comportamentelor de consum și bazele nutriției, a nivelurilor de energie, activitate și odihnă, igienă personală, sănătate emoțională și a stării de bine, atenție și concentrare, dobândirea unui comportament ecologic și informații despre boli cauzate de nutriția precară și consum de substanțe toxice”, a explicat deputatul AUR de Suceava.
El consideră că elevii ar urma să aibă ore dedicate unor subiecte axate pe ideea de nutriție pentru sănătate, iar lecțiile ar urma să fie interactive, pentru a acoperi diverse tipuri de învățare. „Unul dintre obiectivele avute în vedere este de a exista în școli o dorință mai mare de cunoaștere a nutriției, copiii să fie mai curajoși și mai conștienți de impactul propriilor alegeri asupra lor, a celor din jur și a lumii înconjurătoare. Copiii sunt foarte receptivi la astfel de informații, reușind rapid să le însușească și să le ducă mai departe în familiile lor”, a mai arătat Dorel Acatrinei.

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.