PSD: Singura soluție la criza guvernamentală sunt alegerile anticipate

2 min read
PSD: Singura soluție la criza guvernamentală sunt alegerile anticipate

Pesedistul Alexandru Rafila și propunerea partidului pentru funcția de premier, susține că o posibilă soluție la deblocarea crizie actuale, atât politice, cât și medicale, ar fi organizarea alegerilor anticipate. El menționează că în ultimul timp opinia publică este în favoarea partidului pe care îl reprezintă.

„Nu, nu se pune problema așa (n. r.: unui Guvern alături de AUR). Trebuie mai întâi să ajungem în situația în care Partidul Social Democrat să fie invitat de către președintele Klaus Iohannis să încerce să facă un Guvern. Nu este vorba despre așa ceva în acest moment, deci sunt pure speculații. Să vedem ce se întâmplă.

Mai există o variantă: cea a alegerilor anticipate! Opinia noastră este că percepția publică este în schimbare în favoarea PSD și probabil că dacă actuala structură de putere nu mai corespunde votului dat în luna decembrie ar trebui organizate astfel de alegeri.

Eu nu știu dacă o să câștige PSD, dar cu siguranță nu pierde. Pierde din păcate România prin această inconsecvență și neseriozitate mai ales în gestionarea sănătății.

Alegerile nu se pot face de azi pe mâine. Din punct de vedere legal durează câteva luni: în primul rând trebuie să ajungi în situația ca președintele să dizolve Parlamentul și să convoace alegeri.

Dacă noi am organizat alegeri în luna decembrie, când aveam 10.000 de cazuri pe zi, acum văd că sunt doar 3.000 de cazuri pe zi.Ministerul Sănătății ne-a adus în situația în care nu mai avem locuri în spitale”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.