Putna – 150 | Interviu Maria Dimitriu (19 ani), o tânără ce visează să fie profesoară de română: Cred în frumusețea unor idealuri pe care le purtăm în suflet. Este important să ne unim

2 min read
Putna – 150 | Interviu Maria Dimitriu (19 ani), o tânără ce visează să fie profesoară de română: Cred în frumusețea unor idealuri pe care le purtăm în suflet. Este important să ne unim

Pomenirea Adormirii Maicii Domnului, împletită cu serbarea Putna -150 (comemorarea a 150 de ani de la serbarea organizată de studenții români din Viena, printre care și Eminescu), a adunat la Putna mii de oameni. Printre ei, mulți elevi și mulți studenți veniți din toate marile centre universitare ale țării. Între aceștia, s-au aflat și participanții la concursul organizat în cinstea acestui eveniment, având mai multe secțiuni – discurs, creație literară (eseu, poezie, proză scurtă), creație plastică, creație video.

Am vorbit cu o parte din câștigătorii acestui concurs, iar mai jos redau interviul luat Mariei Dimitriu (19 ani, mențiune la secțiunea de eseu), absolventă a colegiului național „Costache Negruzzi” și, de la anul, studentă la Litere, în Iași.

R3media: De ce te afli aici, ce anume te-a chemat la Putna?
Maria-Corina Dimitriu – Sunt aici pentru că eu cred în frumusețea unor idealuri pe care le purtăm în suflet și pe care ne dorim să le adeverim. Mai cred că este important să ne unim, fiecare cu vocația proprie. Iar prin aceste vocații, prin unirea lor, să obținem toate acele lucruri pe care le vrem și pe care nu reușim să le avem în acest moment. Să facem noi posibile visurile noastre. Ar mai trebui să conștientizăm că alții s-au jertfit cu sânge pentru libertatea pe care o avem noi astăzi. Nouă nu ni se cere asta, ci ni se cer pur și simplu niște eforturi, fiecare în domeniul lui.

R3media: Concret, de la tine, ce eforturi crezi că s-ar cere?
Maria-Corina Dimitriu: Eu mi-aș dori să devin profesoară de română și, în acest context, să schimb ceva în sistemul de învățământ, pentru că există foarte multe prejudecăți legate de profesori, că sunt slab pregătiți, sau că materia de la școală nu este utilă.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.