Radu Grădinaru (AUR): Botoșani, orașul gropilor

2 min read

Într-o declarație politică, deputatul AUR Radu Grădinaru a vorbit despre infrastructura rutieră din Botoșani – locuitorii orașului susțin că străzile sunt pline de gropi din cauza intervențiilor efectuate de SC Nova Apaserv SA la rețeaua de apă. Din cauza problemelor financiare ale societății, locurile în care au fost intervenții au rămas nerefăcute, spre disperarea botoșănenilor, a precizat deputatul.

Radu Grădinaru a explicat și cum s-a ajuns în această situație:

„Municipiul Botoşani are o reţea de conducte pentru alimentare cu apă foarte învechită, motiv pentru care avariile la sistem sunt dese. De fiecare data când intervin, muncitorii de la Nova Apaserv  sapă şanţuri adânci, de multe ori de-a curmezișul străzii sau prin parcări. După ce problema cu apa  a fost  rezolvată, începe însă coşmarul şoferilor. În mai multe zone, şoferii reclamă că şi-au distrus efectiv maşinile în şanţuri şi gropi.

În cel mai bun caz, şanturile sunt astupate în bătaie de joc, adică umplute cu molozul sau resturile de pe margine, total inestetic şi care încurcă infernal traficul. Cartierele botoșănene sunt împodobite cu şanţuri, cratere şi chiar surpări fie lăsate de izbeliște, în cel mai bun caz împrejmuite, fie astupate în bătaie de joc”.

Potrivit deputatului AUR, botoșănenii au dat în judecată societatea Nova Apaserv, care a fost sancționată. Deși a achitat amenzile, compania nu a rezolvat și problema gropilor.

„Oraş cochet, cu multe clădiri istorice şi plin de verdeață, Botosani a devenit un teatru de război între botoșăneni și autoritățile locale, dus în gropile și tranșeele istoriei”, a constatat Radu Grădinaru, care a făcut apel către toți botoșănenii să fie cu luare aminte la viitoarele alegeri.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.