Silviu-Titus Păunescu (AUR): pentru cine ar trebui să moară tinerii acestei țări? Pentru politicienii români care trăiesc în lux?

2 min read

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a lansat critici dure la adresa liderilor PSD și PNL și a reprezentanților instituțiilor statului care se așteaptă ca tinerii români să apere de bunăvoie țara în eventualitatea unui război cu Rusia. Pentru cine să-și dea viața acești tineri? Pentru clasa politică din ultimele trei decenii care a sărăcit țara și i-a determinat pe mulți români să plece peste hotare? Deputatul a depus o declarație politică pe această temă, ca reacție la anunțul făcut de Șeful Armatei, prin care afirma că vrea pregătire militară generală, în vederea unui război cu Rusia.

„Păi, să vedem pentru cine ar trebui să moară tinerii acestei țări: oare pentru prim-vicepreședintele partidului de guvernare, PNL, care merge cu Lamborghini, soția cu Bentley, plătește 6000 de euro lunar pentru o chirie de lux și cheltuiește 600.000 de euro din șpăgi în vacanțe prin stațiuni de lux? Oare pentru un președinte care secretizează cât cheltuiește din bugetul statului făcând turism prezidențial, împreună cu doamna profesoară, soția, cu avioane private pentru milionari în țări fără nicio relevanță politico-economică? Oare pentru judecătorii și magistrații din justiția română care decid că polițistul care, mergând cu viteză a omorât o copilă pe trecerea de pietoni, nu va face nicio zi de pușcărie?

Răspundeți, întâi, la aceste întrebări, stimați colegi din coaliția de guvernare PSD-PNL și abia după aceea cereți cuiva să își dea viața pentru România!”, a declarat deputatul AUR.

În context, Silviu-Titus Păunescu a amintit că România are, în acest moment, o armată minimă, cu dotări minime, este lipsită de o fabrică decentă de pulberi, iar infrastructura rutieră actuală nu poate suporta deplasarea trupelor NATO care ar trebui să ne vină în ajutor, la care se adaugă bâlbele ministrului apărării.

„Diaspora a părăsit țara nu de prea mult bine, ci disperată de jaful la care era supusă de o clasă politică incompetentă, iar tinerii apți pentru serviciul militar de la noi se întreabă, pe bună dreptate, pentru cine să lupte, în cazul terifiant al unui conflict, pentru cine să îți dea viața, pentru care țară?”, a mai spus deputatul.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.