Raisa Enachi (AUR) către ministrul Educației: Care rolul testelor de salivă distribuite în școli?

2 min read

Raisa Enachi (AUR) i-a adresat ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, o întrebare parlamentară prin care solicită clarificări privind rolul testelor de salivă distribuite în școli. Reamintim că aceste teste nu sunt ambalate individual și nu respectă nicio regulă de siguranță sanitară.

Guvernul a hotărât distribuirea testelor din salivă în unitățile din învățământ a unor kit-uri individuale pentru depistarea SARS-CoV-2. Însă, aceste teste din salivă ajunse la inspectoratele școlare nu respectă nicio regulă de siguranță sanitară, fiind manipulate de câteva persoane înainte de a ajunge pe banca elevilor. Mai mult decât atât, părinții au primit anunțuri de genul: „Să rugați părinții ca joi să trimită o punguță de plastic zip pentru teste”, ceea ce îndreptățește presupunerea că nu toate piesele care formează kit-ul sunt ambalate și sigilate individual.

Domnule ministru, care este, până la urmă, rolul acestor teste distribuite în școli? Explicați, vă rog, de ce aceste teste pentru elevi venite în vrac, cu întârziere, au devenit importante chiar atunci când rata de infectare a scăzut, iar acum nu mai avem nici starea de urgență în țară?

În data de 14 decembrie anunțați decizia unei flexibilizări cu privire la testarea elevilor, cum se explicați, acum, acest fapt? Altfel, această mult așteptată testare riscă să se transforme într-un mare eșec! Cine își permite să-și bată joc de sănătatea copiilor și a cadrelor didactice este iresponsabil!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.