Rodica Boancă (AUR): Muzeul Național de Istorie are nevoie urgentă de reabilitare

1 min read
Rodica Boancă: CNSU are o atitudine sfidătoare și discriminatorie față de românii care se întorc acasă – 60m.ro

Autoritățile trebuie să aloce fonduri pentru renovarea și modernizarea clădirii Muzeului Național de Istorie, atrage atenția senatoarea AUR Rodica Boancă, care i-a adresat ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, o întrebare parlamentară referitoare la situația acestui muzeu.

Muzeul Național de Istorie a României este considerat ca fiind cel mai important muzeu al statului român. Aceste deține obiecte cu valoare istorică inestimabilă, descoperite pe teritoriul actual al României din timpuri preistorice și până în perioada contemporană.

Este considerat „perla coroanei” culturii românești, dar mare parte din muzeu stă închisă de mulți ani. Cea mai mare parte a patrimoniului său este ascunsă în diferite locații, pentru că bijuteria arhitecturală de pe Calea Victoriei nr. 12, inaugurată în 1972, este închisă. De fapt, clădirea monument istoric, numită în trecut și Palatul Poştelor, este accesibilă publicului doar parțial din cauza lucrărilor de reabilitare care întârzie să înceapă, sau acolo unde au fost demarate, sunt suspendate din lipsa fondurilor.

Astfel, conform prerogativelor dumneavoastră și în baza atribuțiilor conferinte de funcția pe care o dețineți, vă solicit răspuns la următoarele întrebări:

  1. Aveți în vedere alocarea din bugetul arondat Ministerului Culturii a sumelor necesare pentru demararea lucrărilor de consolidare a Muzeului Național de Istorie a României?
  2. Sunt demarate licitațiile pentru alocarea lucrărilor de consolidare?
  3. Lucrările deja începute, ce termen de finalizare au?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.