Raisa Enachi (AUR): Sindicaliştii poliţişti şi rezerviştii cer aplicarea integrală a legii salarizării unitare şi actualizarea pensiilor militare

1 min read
Raisa Enachi: AUR va lucra neobosit pentru eradicarea corupției

Raisa Enachi i-a adresat o interpelare premierului Nicolae Ciucă despre aplicarea legii privind salarizarea angajaților din poliție, penitenciare și armată. Aceștia nu solicită majorări salariale sau ale pensiilor, ci eliminarea implementării arbitrare și discriminatorii a legislației care reglementează salariile și pensiile militare, precizează deputata AUR.

De asemenea, este de remarcat faptul că sindicatele au propus revizuiri ale legislației bugetului de stat pentru 2022, care vor permite guvernului să respecte legea și să elimine discriminarea față de angajații și pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Domnul Florin Cîţu i-a asigurat că cererile lor vor fi luate în considerare în cadrul coaliţiei de guvernare, dar acest lucru nu a fost soluţionat. În acest sens, sindicaliștii și reprezentanții militari rezerviști au întreprins demersuri pentru întâlnirea cu președintele PSD, domnul Marcel Ciolacu, pentru a solicita implicarea acestuia în soluționarea revendicărilor celor peste 500.000 de angajați și rezerviști din sectoarele apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Prin urmare, domnule prim-ministru, vă rog să îmi precizați:

  1. De ce nu ați respectat aplicarea legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi actualizarea pensiilor militare conform legislației în vigoare?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.