Războiul de propagandă, de CJ Hopkins

2 min read
Războiul de propagandă, de CJ Hopkins

Ceea ce veți citi în continuare este propagandă. Exact, ați auzit bine… propagandă. Nu e satiră sau comentariu politic, nu sunt știri sau informații, nici afirmații științifice verificate. Este pur și simplu propagandă.
Aceasta nu este o mărturisire sau o avertizare. Nu mi-e rușine să scriu propagandă. Mai tot ce vedeți sau citiți pe internet, în ziare, la tv, în manuale și romane, în reclame și peste tot, este propagandă. Nu e nimic în neregulă cu propaganda. Problema este cine o face și de ce o face. Iată care este definiția din Cambridge Dictionary:
„informații, idei, opinii sau imagini, care adesea prezintă doar o parte din argument, și care sunt emise, publicate sau răspândite printr-o altă modalitate cu scopul de a influența opiniile oamenilor.”
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
Exact despre asta e vorba în acest text: o încercare de a influența opiniile oamenilor. Bineînțeles că nu este doar despre asta. Nicăieri nu este vorba doar de un singur lucru. Dar este propagandă absolută. Și tocmai asta este ceea ce veți citi astăzi.
Îmi pare nespus de rău dacă sunteți șocați, dar să știți că nu există un tărâm mirific „obiectiv”, în care nimeni nu va încerca să vă convingă sau să vă influențeze cumva să faceți un lucru. Lumea aceasta de vis, „obiectivă”, în care „sursele autorizate” descriu „fapte”, unde „faptele” sunt „verificate”  de „controlori de fapte” neutri, unde securiști trecuți pe la NSA și CIA sunt angajați drept comentatori la MSNBC și CNN deoarece le pasă de „adevăr” și unde „știința” este imună la manipulare, ei bine, această lume nu există. Această fantasmă reprezintă un alibi al autoritariștilor, al liderilor de cult și al altor ciudați împătimiți de putere și al oamenilor pe care aceștia i-au spălat pe creier pentru a crede acest lucru.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.