România trebuie să desființeze Consiliile Județene și să facă urgent pasul spre regionalizare – CRITICII.RO

3 min read
România trebuie să desființeze Consiliile Județene și să facă urgent pasul spre regionalizare – CRITICII.RO

România zace în mlaștina organizării administrativ teritoriale a regimului Ceaușescu și nu are nicio șansă de dezvoltare sau spre o modernizare a statului. Guvernările trădătoare de țară din ultimii 32 de ani au pus pe tapet pericolul maghiar când s-au făcut pași serioși spre reorganizarea teritorială.

În spatele acestei mascarade stau atât serviciile de informații maghiare prin UDMR cât și guvernele corupte conduse de PNL, PSD, PDL, în diversele lor forme și denumiri din epoca postdecembristă.

România trebuie să încheie odată și pentru totdeauna această epocă postdecembristă care a dus țara pe marginea prăpastiei, altfel vom rămâne în continuare la coada Europei. Primul pas spre o Românie modernă este modificarea Constituției cu acordul tuturor partidelor politice parlamentare, cu excepția UDMR, organizație antiromânească controlată de spionajul maghiar.

În momentul de față serviciile de informații maghiare au fost penetrate de cele trei servicii de informații rusești, SVR, GRU și FSB la cel mai înalt nivel. Politica UDMR reprezintă azi interesele Federației Ruse în România și în regiune. Dealtfel, Ungaria a devenit coloana a cincea a Rusiei în NATO și UE.

De ce se tem conducătorii români de regionalizare

De la Adrian Năstase până la includerea regionalizării în PNRR-ul implementat de USR s-a tot vorbit de regionalizare. Toți acești politicieni mici dar mari la sfat și în stat au promis multe însă nu au făcut nimic bun pentru țară. Așa am ajuns astăzi cu un Guvern PNL/PSD/UDMR care se ocupă cu stingerea incediilor create de propria incompetență și hoție.

Până nu ne vom lepăda de partidele sistemului România nu poate deveni un stat modern. Toți premierii care și-au dorit regionalizarea nu au implementat-o pentru că și-ar pierde susținerea politică și beneficiile. Odată cu regionalizarea României o mare parte din baronii locali vor dispărea, fapt de neconceput pentru PSD, PNL și UDMR. O altă mare piedică în cale debaronizării României este legea electorală prinvind alegerea primarilor în două tururi. Fără această lege o să tot avem primari incompetenți și slugarnici partidelor care îi pun în funcție. Cu actuala lege electorală, PNL, PSD și UDMR, se mențin la putere și blochează orice formă de democrație participativă.

Consiliile județene trebuiesc desființate, păstrată instituția prefectului și numit un guvernator pentru fiecare regiune având în subordine un consiliu regional. Aceste CJ-uri sunt niște fosile neocomuniste prin care se jefuiește banul public și se păstrează nomenclatura de partid. Deasemenea trebuie redus aparatul bugetar cu circa 400 de mii de funcționari, care astăzi stau prin birouri fără a aduce beneficii statului român. Multe instituții deconcentrate trebuiesc eliminate deoarece nu produc nimic și au comportament de lipitoare asupra statului, fiind create special pentru lipitorii de afișe, amante și neamurile politicienilor corupți care conduc țara.

Ce reprezintă regionalizarea

La nivel European exista patru modele de regionalizare : napoleonian, german, anglo-saxon şi scandinav. Exista state europene ce sunt organizate ȋn teritoriu pe doua nivele (Austria, Ungaria, Irlanda, Olanda, Portugalia, Marea Britanie, Suedia), ar alte state cu suprafeţe şi populații mai mari sunt organizate pe trei nivele (Germania,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.