S-a hotărât! Elevii nu vor mai avea acces în curţile şcolilor în afară orelor

2 min read
S-a hotărât! Elevii nu vor mai avea acces în curţile şcolilor în afară orelor

Elevii nu mai au voie în curţile şcolilor în afara orelor!
Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunţat, săptămâna trecută, că va depunde din nou, alături de deputatul Tudor Rareş Pop, proiectul care permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de curs. Anunțul a venit după ce Curtea Constituţională a României a stabilit că proiectul, care le permite elevilor să se joace pe terenurile de sport din curțile școlilor și după ore, este neconstituţional.

„CCR a declarat neconstituțională legea USR care deschide curțile școlilor și oferă copiilor șansa de a se juca într-un mediu sigur (…) De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre mașini, în locuri periculoase, nu în spațiile amenajate din școli care stau închise? Între timp, primarii USR din București, Timișoara, Brașov, Alba Iulia, Breaza sau Victoria au început să redea copiilor curțile școlilor. La Pitești, consilierii locali USR au reușit să adopte un proiect similar. Astfel de proiecte au fost propuse de USR și la Constanța, Călărași, Iași sau Focșani. Alături de Tudor Rares Pop – Deputat USR, vom redepune proiectul. Între timp, primarii și consilierii locali USR vor lupta pentru a da jos lacătele de pe curțile școlilor”, a scris Moşteanu pe pagina sa oficiala de Facebook.

În luna ianuarie, Guvernul a atacat la CCR proiectul privind accesul elevilor și în afară orelor de curs pe terenurile de sport ale școlilor. La acea vreme, deputatul USR Tudor Pop spunea că acest lucru constituie, în opinia sa, „un atac la adresa sănătăţii copiilor şi adolescenţilor, care oricum suferă în lipsa unor spaţii potrivite pentru a face mişcare şi pentru a practică diverse sporturi în aer liber”.
Citește și: Elevi arestaţi pentru că se jucau în curtea şcolii
„Pe 13 ianuarie,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.