Școala începe fizic în toamnă. Iată care este dată stabilită de autorități

2 min read
Școala începe fizic în toamnă. Iată care este dată stabilită de autorități

Sorin Cîmpeanu: „Pe 13 septembrie, toată lumea va veni la şcoală cu prezenţă fizică”
Ministrul Educației este optimist cu privire la începerea noului an școlar. Acesta a precizat, la Digi24, că profesorii sunt categoria profesională cu cea mai mare rată de vaccinare și că, până la momentul actual, avem 127.000 de copii și adolescenți din categoria de vârstă 12-19 ani vaccinați.

„Sperând cu toții că nu vom avea un al patrulea val, sigur că, pe 13 septembrie, toată lumea va reveni la școală cu prezență fizică. Avem astăzi 127.000 de tineri din categoria de vârstă 12-19 ani vaccinați, un procent important. La categoria 12-15 ani avem aproape 10.000 astăzi, dintr-un total de 829.000 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani. Totalul celor care au vârsta între 16 și 19 ani este 820.000. (…) 117.000 din 820.000, deci aproape 15%, sunt vaccinați. Vor fi mai mulți. Deci, e un motiv de optimism pentru reluarea școlii cu prezență fizică în condiții de siguranță începând cu 13 septembrie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
Citește și: Cazurile de Covid sunt rare printre copii. De ce trebuie să îi vaccinăm?
Ce se întâmplă, însă, cu elevii care, din diverse motive, nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus?
Elevii nevaccinați vor purta mască de protecție și anul viitor în interiorul școlii
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, spune că elevii nevaccinați vor fi nevoiți să poarte mască de protecție și anul viitor în interiorul școlii:
„Vom susține că la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați (…) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși, lecția din Marea Britanie ne învață că, atunci când a fost o relaxare, a crescut numărul cazurilor”, a declarat Ioana Mihăilă,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.