Şeful ONU, “deosebit de îngrijorat” de puterea companiilor de social media și condamnă cenzura

2 min read
Şeful ONU, “deosebit de îngrijorat” de puterea companiilor de social media și condamnă cenzura

Şeful ONU, Antonio Guterres, s-a declarat joi “deosebit de îngrijorat” de puterea companiilor de social media şi s-a pronunţat pentru crearea unor mecanisme de reglementare a deciziilor precum interzicerea fostului preşedinte al Statelor Unite Donald Trump pe Twitter, relatează vineri Reuters.

Potrivit directorului executiv al Twitter, Jack Dorsey, interzicerea lui Trump de a posta mesaje după violenţele de la Capitoliul din Washington din 6 ianuarie a fost “decizia corectă”, dar a adăugat că creează un precedent periculos.

Întrebat despre această măsură, secretarul general al ONU a sugerat că ar trebui să existe un “cadru de reglementare cu reguli care să permită ca acest lucru să se facă în conformitate cu legea”. “Nu cred că putem trăi într-o lume unde prea multă putere este acordată unui număr redus de companii”, a declarat el reporterilor. 

“Şi trebuie să spun că sunt deosebit de îngrijorat de puterea pe care o au deja”, a adăugat el.

Guterres şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la vânzarea de date către agenţi de publicitate, dar şi la utilizarea lor “pentru a ne schimba comportamentul” şi de asemenea riscurile pe care le implică, “din punct de vedere politic, pentru controlul cetăţenilor din ţări”.

————————————————————————————————————

România este în colaps economic. Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu pregătesc terenul pentru TROIKĂDăncilă: PSD e în subordinea PNL. Mafia lemnului umblă liberă pe culoarele Palatului Victoria și impune legea tăceriiLista doctorilor sponsorizați de Pfizer; Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

————————————————————————————————————

Facebook l-a interzis de asemenea pe Trump. Reţeaua a lăsat decizia finală în această privinţă în seama unui consiliu de supraveghere independent (Oversight Board n.r.) creat anul trecut.

Acest organism independent a primit 150.000 de contestaţii de când a început să accepte cazuri în octombrie. El a decis asupra primelor cazuri joi, declarând că Facebook a greşit atunci când a eliminat patru din cinci fragmente de conţinut examinate de consiliu.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.