Senatoarea Diana Șoșoacă, proiect de lege pentru combaterea antiromânismului. Făptuitorul poate fi pedepsit cu închisoare de la 3 luni la 3 ani

2 min read
Senatoarea Diana Șoșoacă, proiect de lege pentru combaterea antiromânismului. Făptuitorul poate fi pedepsit cu închisoare de la 3 luni la 3 ani

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru combaterea și pedepsirea antiromânismului, intitulat „Lege privind unele masuri pentru prevenirea combaterea antiromanismului”.
Proiectul, depus la Senat pe 28 iulie, definește antiromânismul „atât percepția referitoare la romani și România, exprimată ca ura împotriva acestora, cat și manifestările verbale sau fizice, motivate de ura împotriva românilor, a istoriei, a identității, a proprietăților acestora, a sărbătorilor acestora și a României, împotriva instituțiilor publice §i organizațiilor neguvernamentale, a liderilor comunităților romanești sau a lăcașurilor de cult, a tradițiilor și a limbii romane”.
Conform actului normativ, fapta persoanei „de a promova, în public, in orice mod, idei, concepții sau doctrine antiromânești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Prezenta inițiativă legislativă se impune a fi adoptată având în vedere discriminările și jignirile la care sunt supuși românii atât în străinătate, cât și pe plan național, atât de către străinii care ne vizitează, cât, mai ales, de minorități sau chiar de către românii lipsiţi de orice normă de civilizație și respect la adresa României și a cetățenilor români.
În contextul adoptării legii antisemitismului nr. 157/2018 și a legii antitigănismului nr. 2/2021, este inacceptabil să nu adoptăm o lege a antiromânsimului, când din ce în ce mai multe acțiuni sunt îndreptate împotriva poporului român, limbii române, României, ajungând să avem păreri depreciative la adresa noastră ca popor, deși istoria ne arată că ar trebui să fim unii dintre cei mai mândri din lume”, susține Diana Șoșoacă în expunerea de motive depusă.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.