Un studiu dovedește că bărbații poluează planeta mai mult decât femeile. Iată cum!

STUDIU: Bărbații poluează mai mult decât femeile
Un studiu recent publicat în Journal for Industrial Ecology a ajuns la concluzia că bărbații polulează planeta mai mult decât femeile, după ce au fost analizate obiceiurile bărbaților singuri și femeilor singure din Suedia, luând în considerare consumul și cheltuielile lor pe alimente, mobilier, articole de uz casnic și combustibil pentru mașini.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că bărbații produc cu 16% mai multe emisii de carbon decât femeile. Femeile se pare că au tendința de a cheltui bani pe produse eco-friendly și mai puțin poluante, în timp ce bărbații cheltuie 70% din banii lor pe ceea ce autorii studiului au numit „articole cu consum de gaze cu efect de seră”. În timp ce reprezentantele sexului frumos preferă să investească în sănătate, decorarea locuinței și haine, bărbații cheltuiesc, se pare, mai mult pe combustibil pentru mașini, alcool, mâncare și tutun.
Citește și: Poluarea pe intelesul copiilor
De asemenea, bărbații produc mai multe emisii decât femeile și în ceea ce privește transportul și vacanțele, ei folosind de mai des mașina decât acestea, conform studiului. O problemă sunt și concediile, care au reprezentat aproximativ o treime din emisii, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor.
Tu ce părere ai despre concluziile acestui studiu?
Citește și: Top 5 amenințări pentru mediul înconjurător de care trebuie să știe copilul tău

Surse: mandatory.com, cnn.com, audacy.com
Sursă foto principală: istockphoto.com

 » sursa: www.qbebe.ro