Senator Adrian Costea (AUR) solicită rezolvarea situației personalului angajat de Primărie la școlile din municipiul Fetești

1 min read

Senator Adrian Costea (AUR) solicită ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, rezolvarea situației personalului angajat de Primărie la școlile din municipiul Fetești. Situația a fost transmisă către ministerul de resort prin intermediul unei interpelări.

Prin această interpelare doresc să vă semnalez un caz atipic: municipiul Fetești a rămas singura localitate urbană din județul Ialomița în care 58 de angajați ai unităților de învățământ (cadre didactice auxiliare, personal nedidactic, muncitori și șoferi) sunt plătiți din fondurile primăriei, stare de lucruri ce contravine Legii învățământului din 2011. Din acest motiv, situația celor 58 de angajați este reglementată printr-o hotărâre de Consiliu Local.

Este imperios necesar transferul acestora în subordinea Inspectoratului Școlar Ialomița care, de altfel, refuză să ia vreo măsură concretă, iar plata salariilor să se facă din fondurile Ministerului Educației. Există soluții pentru remedierea acestei situații?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.