Sfatul unei mame din Ucraina către alte mame: Nu le spuneți copiilor că un popor este mai rău decât altul

La eveniment au participat Yuliya – o mamă ucraineană, Anca Sînă Serea –  ambasador World Vision România, voluntar pentru refugiații ucraineni și mamă a șase copii, Elena Sava – psiholog World Vision România și Daria Tarlapan – translator. 
Evenimentul a fost moderat de Anca Sînă Serea și poate fi urmărit accesând acest link: https://www.facebook.com/WorldVisionRomania/videos/678073943315809.
“Băiatul bineînțeles că mă întreabă ce se întâmplă, dar am decis să nu îl informez oferindu-i foarte multe detalii exacte, am încercat să fiu pozitivă și să nu îi arăt clipurile video care circulă acum prin social media. Cred că ei ar trebui să aibă o copilărie blândă, fără războaie, dar uneori băiatul mai aude ce vorbesc la telefon cu adultii. Eu ascult ce spun psihologii ucraineni despre cum ar trebui să vorbesc cu copilul. Aș sfătui mamele din Ucraina șă nu învețe copiii de rău, să nu îi zicem unui copil că un popor este mai rău decât altul chiar dacă acum Rusia duce acum acest război cu Ucraina. Trebuie să fim prieteni mereu pentru că pacea în lume va fi atunci când cu totii vom fi prieteni și ne vom înțelege bine. Nu este un popor mai rău și unul mai bun, ci toți suntem egali”, a explicat Yuliya, o mamă ucraineană care locuiește într-un adăpost din București alături de băiețelul ei în vârstă de opt ani. 
Sfaturi pentru părinți despre cum să le vorbim copiilor despre război:

Fiți voi, părinții, cei care îi informează pe copii despre acest conflict. Dacă alegem să nu îi spunem copilului că există un război și el află de la alte persoane, pentru copil este destul de greu să gestioneze emoțiile cu care se confruntă atunci când află de la persoană pe care nu o cunoaște sau nu este persoana care îi oferă siguranță. 

 » sursa: www.qbebe.ro