Solicitare de urgență pentru vaccinarea copiilor între 2 și 11 ani de la Pfizer

2 min read
Solicitare de urgență pentru vaccinarea copiilor între 2 și 11 ani de la Pfizer

Pfizer vrea să poată vaccina și copiii între 2 și 11 ani
Una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de vaccin împotriva noului coronavirus, Pfizer, ar vrea că și copiii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani să poată fi imunizați.

Potrivit CNN, Pfizer va solicita autorizație de urgență în ceea ce privește utilizarea vaccinului anti-COVID pentru categoria de vârstă 2-11 ani începând din luna septembrie. O decizie a Agenției Statelor Unite pentru Medicamente în acest sens este așteptată până la începutul săptămânii viitoare.
Citește și: Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid pe copiii sub 12 ani
În prezent, vaccinul împotriva noului coronavirus, fabricat de Pfizer/BioNTech este singurul care poate fi administrat minorilor sub 16 ani. La începutul lunii martie, Pfizer anunță că în urmă testelor clinice vaccinul sau are o eficiență de 100% pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
Canada este prima țară care a aprobat vaccinarea anti-Covid la copiii cu vârsta de peste 12 ani. Decizia țării nord-americane se bazează pe „noi date colectate” în urmă unui studiu clinic uriaș de fază 3 din Statele Unite, care a cuprins peste 2.000 de participanți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Autoritățile americane au anunțat, de asemenea, că minorii din aceeași categorie de vârstă ar putea fi imunizați începând de săptămâna viitoare.
Când ar putea începe vaccinarea anti-Covid a copiilor peste 12 ani și în România? Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, în ultima ședința de guvern, că imunizarea adolescenților de peste 12 ani ar putea începe dacă varianta pentru copii a vaccinului Pfizer va fi aprobată în Uniunea Europeană.
Citește și: Începe vaccinarea anti-Covid prin medicii de familie. Ce spun autoritățile despre imunizarea copiilor

Surse: edition.cnn.com, nytimes.com, nbcboston.com
Sursă foto principală: istockphoto.com

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.